Nejsladší ozdoby velikonočních cupcakes

| Autor: F.O.O.D. | Rubrika: ABC Zahrady a Bydlení

Soutěž: Oslavte letos Velikonoce netradičně s roztomilými sladkými cupcakes. Dnes přinášíme recepty na ty nejlepší ozdoby.

Nejsladší ozdoby velikonočních cupcakes

Lahodný krém

* 3 bílky
* 230 g Hery
* špetka soli
* gelové potravinářské barvivo
* 165 g krupicového cukru
* ½ vanilkového lusku

Vejce a Heru nechte ohřát na pokojovou teplotu. Bílky se špetkou soli, gelovým barvivem a cukrem dejte do mísy a vložte ji do vodní lázně. Za stálého míchání pomalu zahřívejte, až se cukr rozpustí. Pozor, bílky nesmí projít varem! Zda je cukr rozpuštěný, poznáte mezi dvěma prsty, kdy už nejsou cítit krystalky. Hmotu vyšlehejte na tuhý sníh a postupně do něj zašlehejte změklou Heru. Na závěr ještě do krému vešlehejte semínka vyškrábnutá z vanilkového lusku.

Čokoládová ganache

* 150 ml smetany 30%
* 20 g glukózy
* 200 g čokolády s min. 53% podílem kakaa

Do hrnce dejte smetanu a glukózu a přiveďte téměř k varu. Nalámanou čokoládu v misce zalijte horkou smetanou a nechte rozpustit. Šlehejte metlou, až je ganache lesklá a hladká. Nechte ji vychladnout na pokojovou teplotu.

Sirup na potírání cupcakes

* 60 g krupicového cukru

60 ml vody s cukrem svařte v kastrolku. Dochutit můžete vanilkovým extraktem (při vaření přidejte půl lžičky), kávou (1 lžička instantní kávy) nebo citrónem (60 ml citrónové šťávy).

Vajíčka z fondánu

Můžete si je vytvořit sami doma z fondánové hmoty nebo marcipánu (koupíte v obchodech). Pro získání pastelových barev použijte potravinářské barvivo. Do hmoty je rovnoměrně zapracujte hnětením.

Za týden se můžete těšit na recept na samotné vanilkové „cupcakes těsto“!


Soutěžte a pečte s námi veselé jarní cupcakes: "Potěšit své blízké je tak snadné!"


Článek vyšel v časopise F.O.O.D.

Komentáře

Komentářů celkem: 0

Čtěte také

Beránek naslano i nasladko

Beránek naslano i nasladko

25. 3. 2016 | Možná vás velikonoční klasika už nudí nebo máte v rodině někoho, kdo sladké nemusí či přímo nesmí.…

Velikonoční nádivka krok za krokem

Velikonoční nádivka krok za krokem

24. 3. 2016 | Velikonoční nádivka je tradiční dobrota, která by neměla chybět na žádném svátečním stole. Pokud…

Další články z rubriky

Jak zamrazit bylinky, aby i v zimě měly barvu a chuť? Použijte olej

Jak zamrazit bylinky, aby i v zimě měly barvu a chuť? Použijte olej

Dnes | Na brambory, do polévek, omáček, pomazánek… Čerstvé bylinky dodají jídlu šmrnc a aroma. Ne každý z…

Sucho útočí, nejvyšší čas vybudovat nádrž na vodu. Teď lze získat i dotaci

Sucho útočí, nejvyšší čas vybudovat nádrž na vodu. Teď lze získat i dotaci

Včera | Dešťová voda je vhodná především na zalévání zahrady, ale i úklid, praní a splachování toalety. Kdo…

4 báječné recepty z lipového květu: Zkuste sirup nebo bonbony proti kašli

4 báječné recepty z lipového květu: Zkuste sirup nebo bonbony proti kašli

21. 6. | Čaj z lipového květu pijeme asi všichni. Patří k nejoblíbenějším nápojům při chřipce a nachlazení.…

Flox milovaly už naše babičky. Tato rostlina snese i mrazy a vydrží roky

Flox milovaly už naše babičky. Tato rostlina snese i mrazy a vydrží roky

20. 6. | Plamenka patří právem k nejoblíbenějším trvalkám, protože vytvoří květinovou bariéru přesně tam,…