Nejšťastnější muž světa se zbavil veškerého svého majetku

Nejšťastnější muž světa se zbavil veškerého svého majetku

Jednaosmdesátiletému Fraňovi Selakovi z Chorvatska se přezdívá nejšťastnější muž světa. Není divu, sedmkrát doslova utekl hrobníkovi z lopaty a ještě poté vyhrál v loterii v přepočtu osmnáct milionů korun, potkal úžasnou ženu a žije s ní v harmonickém vztahu.

Také proto prý postavil svatyni Panně Marii a vzdal se veškerého svého majetku ve prospěch příbuzných a přátel. Víc než manželku Katarinu prý ke štěstí nepotřebuje.

Fraňo za svůj život přežil pád letadla i vykolejení vlaku či pád automobilu z útesu. Vždycky pochyboval, že je mužem štěstěny, ale přesvědčilo ho až to, když vyhrál v loterii v přepočtu zhruba osmnáct milionů korun. Koupil si luxusní dům na ostrově a pobýval tam s Katarinou.

Teď se všeho vzdal a vrátil do obyčejného bytu v rodné Petrinji. Luxus a bohatství mu totiž víc štěstí nepřinášely.

„Vše, co ve svém potřebuju věku, je moje Katarina. Peníze by nic nezměnily. Když do mého života vstoupila, věděl jsem, že mám skutečně kouzelný a požehnaný život. Nikdy jsem nevěřil, že budu mít tolik štěstí a přežiju všechna ta setkání se smrtí. Myslel jsem si, že mám naopak velké neštěstí, že se mi to všechno stalo,“ tvrdí Selak.

První útěk z hrobníkovy lopaty podnikl v roce 1962, kdy jel vlakem ze Sarajeva do Dubrovníku, přičemž souprava vykolejila a spadla do ledové řeky. Zemřelo sedmnáct lidí, on přežil. O rok později vypadl z letadla poté, co se otevřely nezajištěné dveře.

Devatenáct lidí zemřelo, on spadl do stohu slámy a přežil. Pak přežil smyk autobusu, který skončil v řece, stihl vyskočit z hořícího auta na dálnici, unikl z dalšího hořícího auta na benzínové pumpě a přežil srážku s autobusem na přechodu. V roce 1996 pak na poslední chvíli vyskočil ze své škodovky, která se řítila ze sto metrů vysokého útesu.

ČTĚTE TAKÉ:
Putování jednoho rajčátka

Doporučujeme

Články odjinud