Netradiční menu: Česnečka, krůta s čočkou a slaná trhaná buchta

Netradiční menu: Česnečka, krůta s čočkou a slaná trhaná buchta

Chystáte se pozvat přátele na oslavu a blýsknout se s něčím báječným a ne příliš komplikovaným na přípravu? Zkuste silnou česnekovou polévkou s hovězím, pečenou krůtu s čočkovým salátem a slanou trhanou buchtou.

Česnečka s hovězím

Silný vývar vám pomůže na nohy vždy, když prohýříte předchozí noc. Česnečku s hovězím masem milujeme ale nejen po party, hodí se i jako první chod slavnostního menu. Zamilují si ji nejen muži, kteří ocení silnou chuť, chvály se ale určitě dočkáte od všech hostů. Recept najdete zde.

Pečená krůta s čočkovým salátem

Čočka je sice tradiční jídlo na Nový rok, ale luštěniny bychom měli mít na stole minimálně dvakrát týdně. Vyzkoušejte kombinaci červené a zelené čočky společně s pečenou krůtou. Čočku doplňte zeleninou a udělejte z ní rychlý, ale vynikající salát. Recept najdete zde.

Slaná trhaná buchta

Zakončete slavnostní hostinu trochu netypicky a místo dezertu naservírujte slanou trhanou buchtu. Je sice trochu náročnější, ale vaši hosté budou mile překvapeni. Roládu zkuste naplnit i jiným druhem sýra. Vyzkoušejte například trochu nasládlejší gorgonzolu. Recept najdete zde.

Pečeme s časopisem F.O.O.D.: Ořechové kytičky

Doporučujeme

Články odjinud