Nezapomínejte na mléčné výrobky - ani v létě!

| Autor: redakce | Rubrika: ABC Zahrady a Bydlení

Je čas dovolených, ale také se nám díky příznivějšímu počasí mění i chutě. V nejbližších dnech bude v našich jídelníčcích nejspíše převládat ovoce a zelenina. Neměli bychom se ale bát do našich jídelníčků zařadit i mléčné výrobky, které jsou jedním z pilířů vyvážené stravy. Během horkých letních dnů nás zároveň dokáží tyto produkty dokonale osvěžit.

Mléčné výrobky jsou zdrojem plnohodnotných a dobře stravitelných bílkovin a řady vitamínů a minerálních látek. Mléko a produkty z něj mají prokazatelné příznivé účinky na naše zdraví:

• Důležité pro stavbu tkání, hormonů a protilátek
• Zlepšuje funkci štítné žlázy
• Prevence osteoporózy
• Zlepšuje proces krvetvorby a správnou činnost mnoha enzymů
• Správný vývoj kostry
• Podporuje správný růst a aktivitu prospěšných bakterií
• Zkvalitňují složení mikroflóry zažívacího ústrojí
• Součást redukčního programu


Můžete se inspirovat recepty na: koktejly, zmrzlinu, dezerty, dresinky, lehké pomazánky, grilovací omáčky a jiné…



ČOKOLÁDOVO-OŘECHOVÉ SMOOTHIE ZDOBENÉ VLAŠSKÝMI OŘECHY



Ingredience:
1 kelímek čokoládového jogurtu
1 lžíce nasekaných ořechů
¼ šálku polotučného mléka
1 banán
3 kostky ledu

Na ozdobu:
Kostičky hořké čokolády
Vlašské ořechy

Postup:
Všechny ingredience dáme do mixéru a důkladně rozmixujeme. Dle potřeby přidáme led nebo mléko, dokud není dosaženo správné (hutnější) konzistence. Nalijeme do sklenic a ozdobíme kostičkou čokolády a vlašskými ořechy.

KRÉM S LESNÍM OVOCEM



Ingredience:
250 g ricotty
½ l mléka,
1 sáček vanilkového pudinku
1 sáček vanilinového cukru
3 lžíce cukru
hrnek drobného ovoce (borůvky, maliny, lesní jahody, rybíz)
šlehačka

Postup:
V trošce mléka rozmícháme pudinkový prášek a cukr. Zbytek mléka přivedeme k varu. Do vroucího mléka vlijeme pudinkovou směs. Vaříme 2 minuty. Ricottu dáme do mísy a po částech do ní zašleháváme mírně vychladnutý pudink. Necháme téměř vychladnout a pak přidáme drobné ovoce. Naplníme do pohárů a navrch ozdobíme šlehačkou.

Tip: Pro obměnu můžeme namísto šlehačky ovocný krém posypat nasekanými ořechy nebo mandlemi.


OKURKOVÝ SALÁT S JOGURTEM A MÁTOU



Ingredience:
1 velká salátová okurka
250 g bílého jogurtu řeckého typu
2 stroužky česneku
lžíce čerstvé máty
sůl
černý pepř
lžíce olivového oleje
ovčí sýr

Postup:
Okurky omyjeme, oloupeme, nakrájíme na kostičky, osolíme a necháme stát, aby pustily vodu. Silně je vymačkáme, dáme do mísy a přidáme olivový olej, část máty a pepř. Lehce vmícháme jogurt a necháme vychladit. Jednotlivé porce na talířku posypeme mátou a najemno nastrouhaným ovčím sýrem.


Zdroj: www.bileplus.cz






POJĎTE NAKUPOVAT DO BUTIKU NA DÁMA.CZ!









ČTĚTE TAKÉ: Rozešel by se s vámi partner, pokud byste ztloustla?!

Komentáře

Komentářů celkem: 0

Další články z rubriky

Trvalkové záhony tón v tónu aneb Přehled modrých trvalek

Trvalkové záhony tón v tónu aneb Přehled modrých trvalek

Dnes | Vytrvalé rostliny vydrží na stanovišti řadu let, ale některé časem ztratí původní tvar nebo…

INSPIRACE: Nejkrásnější dětské pokoje pro malé i větší holky

INSPIRACE: Nejkrásnější dětské pokoje pro malé i větší holky

Včera | Chystáte se dceři zařídit nový pokojíček nebo proměnit ten stávající, ale stále nemáte představu,…

Jak připravit džem, sirup a rosolku neboli likér z květů růží

Jak připravit džem, sirup a rosolku neboli likér z květů růží

18. 8. | Patří k nejoblíbenějším květinám. Jsou ozdobou každé zahrady, nádherně působí ve váze. Věděli jste…

Aby záda při zahradničení nebolela aneb Jak založit vyvýšený záhon

Aby záda při zahradničení nebolela aneb Jak založit vyvýšený záhon

17. 8. | Vyvýšené záhony s vhodnou výškou a šířkou mají mnoho výhod: Jsou estetické a nekonečně variabilní,…