Oblíbené vepřové maso: Zkuste řízek, pomazánku nebo koleno

| Autor: F.O.O.D. | Rubrika: ABC Zahrady a Bydlení

Co by to bylo za kuchyni bez šťavnatého a křupavého masa? Vyzkoušejte bůček, pomazánku z něj nebo lehce pálivý řízek z krkovičky.

Oblíbené vepřové maso: Zkuste řízek, pomazánku nebo koleno

Pikantní pečený bůček

4 porce příprava: 2 hodiny

800 g vepřového bůčku, 2 stroužky česneku, sůl a pepř, 1 lžička mleté maďarské papriky, 1 lžička drceného kmínu, tymián

Bůček nakrájejte na menší kousky, ty obalte ve směsi z utřeného česneku, soli, pepře, papriky, drceného kmínu a tymiánu. Přendejte do pekáčku a pečte v předehřáté troubě při 180 °C přiklopené asi hodinu a půl. Poté odklopte, podle potřeby podlijte troškou vody a pečte dozlatova, bude to trvat asi 15 minut. Podávejte s chlebem.

Následující »

Komentáře

Komentářů celkem: 0

Další články z rubriky

Vypěstujte si kávovník: Potřebuje jen světlo a teplo

Vypěstujte si kávovník: Potřebuje jen světlo a teplo

Včera | Kávovník vypěstovaný doma zavoní poprvé, když pokvete, podruhé, až budete pražit jeho semena, a…

Vyrobte si netoxické jedlé barvy: Jsou levné a vhodné i pro děti

Vyrobte si netoxické jedlé barvy: Jsou levné a vhodné i pro děti

22. 4. | Jedlé barvy můžete koupit v každém větším hračkářství. Za pár kelímků ale dáte i dvě až tři stovky…

Dekor: Fialky všude, kam se podíváš. Prohlédněte si galerii

Dekor: Fialky všude, kam se podíváš. Prohlédněte si galerii

21. 4. | Něžné a nepřekonatelně voňavé květy fialek jsou pro jarní období typické. Bohužel rychle odkvétají.…

Univerzální zahradník: Co všechno umí zahradní robot?

Univerzální zahradník: Co všechno umí zahradní robot?

20. 4. | Plně automatizovaná zahrada je doménou robotů, kteří zalévají, kypří, drtí, sečou trávník - a to…