Od pondělí do pátku: Kaštanový krém či kuře s mandarinkami

| Autor: redakce | Rubrika: ABC Zahrady a Bydlení

Během zimních měsíců máme na ostrá jídla větší chuť než v parném létě. Není se čemu divit, tělo rychleji prochladne a ostré chutě vždy spolehlivě zahřejí. My pro vás máme pět receptů, které budete v zimě milovat a zahřejí vás na těle i na duši.

Od pondělí do pátku: Kaštanový krém či kuře s mandarinkami

Sladkokyselé restované kuře s mandarinkami

Kombinace sladkých mandarinek a medu a ostrých chilli papriček a zázvoru je prostě jedinečná. Doporučujeme nekupovat přemrzlé plody, bývají nahořklé a kyselé.
Recept najdete zde.

Chilli con carne s kořením

Lehce pálivé, provoněné kořením a sladké po čokoládě. Mexické jídlo, které uvaříte v jednom hrnci, se hodí i na odpolední zimní piknik.
Recept najdete zde.

Kaštanový krém

Také si bez pečených kaštanů na trhu nedovedete představit zimu? A co takhle vyzkoušet i kaštanový krém? Opět zahřeje a navíc budete mít tuto delikátní polévku spojenou s chladnými zimními víkendy.
Recept najdete zde.

Lososové krokety s kokosem

Super ostré, ale super dobré. Hodí se spíše jako pochoutka na zobání na odpolední sezení s přáteli. Zaručujeme, že od vás nebudou chtít odejít.
Recept najdete zde.

Krémová kukuřičná polévka

Polévky chutnají v zimě snad ještě lépe než v létě. Navíc když do nich přidáte ještě trochu chilli a zázvoru, nebudete litovat. Expertka na vietnamskou kuchyni, kuchařka Kamu, umí ty nejlepší zahřívací polévky, za které ji zkrátka milujeme.
Recept najdete zde.

Komentáře

Komentářů celkem: 0

Další články z rubriky

Hortenzie jsou jedny z nejkrásnějších rostlin. Jak je pěstovat?

Hortenzie jsou jedny z nejkrásnějších rostlin. Jak je pěstovat?

Včera | Hortenzie se svými kulovitými květy vykvétají celou škálou barev. Některé připomínají středověký…

Jak si vyrobit originální koš z obyčejného lana. Bez šití!

Jak si vyrobit originální koš z obyčejného lana. Bez šití!

24. 6. | Je elegantní a praktický. Uložit do něj můžete klubíčka vlny, hračky, deku k televizi, různé…

Jak zamrazit bylinky, aby i v zimě měly barvu a chuť? Použijte olej

Jak zamrazit bylinky, aby i v zimě měly barvu a chuť? Použijte olej

23. 6. | Na brambory, do polévek, omáček, pomazánek… Čerstvé bylinky dodají jídlu šmrnc a aroma. Ne každý z…

Sucho útočí, nejvyšší čas vybudovat nádrž na vodu. Teď lze získat i dotaci

Sucho útočí, nejvyšší čas vybudovat nádrž na vodu. Teď lze získat i dotaci

22. 6. | Dešťová voda je vhodná především na zalévání zahrady, ale i úklid, praní a splachování toalety. Kdo…