Od pondělí do pátku: Kaštanový krém či kuře s mandarinkami

| Autor: redakce | Rubrika: ABC Zahrady a Bydlení

Během zimních měsíců máme na ostrá jídla větší chuť než v parném létě. Není se čemu divit, tělo rychleji prochladne a ostré chutě vždy spolehlivě zahřejí. My pro vás máme pět receptů, které budete v zimě milovat a zahřejí vás na těle i na duši.

Od pondělí do pátku: Kaštanový krém či kuře s mandarinkami

Sladkokyselé restované kuře s mandarinkami

Kombinace sladkých mandarinek a medu a ostrých chilli papriček a zázvoru je prostě jedinečná. Doporučujeme nekupovat přemrzlé plody, bývají nahořklé a kyselé.
Recept najdete zde.

Chilli con carne s kořením

Lehce pálivé, provoněné kořením a sladké po čokoládě. Mexické jídlo, které uvaříte v jednom hrnci, se hodí i na odpolední zimní piknik.
Recept najdete zde.

Kaštanový krém

Také si bez pečených kaštanů na trhu nedovedete představit zimu? A co takhle vyzkoušet i kaštanový krém? Opět zahřeje a navíc budete mít tuto delikátní polévku spojenou s chladnými zimními víkendy.
Recept najdete zde.

Lososové krokety s kokosem

Super ostré, ale super dobré. Hodí se spíše jako pochoutka na zobání na odpolední sezení s přáteli. Zaručujeme, že od vás nebudou chtít odejít.
Recept najdete zde.

Krémová kukuřičná polévka

Polévky chutnají v zimě snad ještě lépe než v létě. Navíc když do nich přidáte ještě trochu chilli a zázvoru, nebudete litovat. Expertka na vietnamskou kuchyni, kuchařka Kamu, umí ty nejlepší zahřívací polévky, za které ji zkrátka milujeme.
Recept najdete zde.

Komentáře

Komentářů celkem: 0

Další články z rubriky

Jak usušit okrasné dýně. A jak jedlé dýně uložit na zimu

Jak usušit okrasné dýně. A jak jedlé dýně uložit na zimu

Dnes | Pokud víte o využití dýně, tedy správně tykve, jen to, že se dá pěkně vyřezat a se svíčkou uvnitř…

Štěnice zamořují Česko: Jak vypadá a jak poznat kousnutí od ní

Štěnice zamořují Česko: Jak vypadá a jak poznat kousnutí od ní

Včera | Pokud jste se probudili s větším či menším množstvím svědivých pupínků na těle a jste si jistí, že…

Jak pěstovat nenáročné keře s jedlými plody

Jak pěstovat nenáročné keře s jedlými plody

17. 10. | V zahradě bývají často nejrůznější plochy, které jen těžko najdou využití. A právě tam jsou velmi…

RECEPTY: Saláty na svačinu, večeři i jako příloha

RECEPTY: Saláty na svačinu, večeři i jako příloha

16. 10. | Salát je lehká, rychlá večeře i svačina, nemusí to být vždy jen nakrájená zelenina zalitá dresinkem…