Báječná večeře nemusí být ani pracná, ani zdlouhavá na přípravu. Zkuste naše rychlé a vtipné dobroty, které připravíte do 15 minut.
Pondělí: Těstoviny s mozzarellou
4 porce – příprava: 10 minut
500 g těstovin, olivový olej, 1 šalotka, 3 stroužky česneku, 1 řapíkatý celer, 1 žlutá cuketa, 4 loupaná rajčata, sůl a pepř, 1 mozzarella, bazalka a oregano
Těstoviny uvařte v osolené vodě na skus. Na oleji orestujte nasekanou šalotku a česnek, přidejte na kolečka nakrájený řapíkatý celer i cuketu a nakonec loupaná rajčata. Osolte, opepřete a vmíchejte natrhanou mozzarellu. Stáhněte z plotny a dochuťte čerstvou bazalkou a oreganem. Podávejte s těstovinami.
Rychlou večeří či obědem jsou i špenátové palačinky. Recept najdete ve videu:
Pokračování 2 / 5
Úterý: Bílé gazpacho s chorizem
4 porce – příprava: 15 minut + chlazení
750 g zralých masitých rajčat, 200 g bílého chleba, 1 okurka, 1 zelená paprika, 1 cibule, 4 stroužky česneku, 2 lžíce vinného octa, 100 ml olivového oleje
NA DOKONČENÍ: 1 červená paprika, 1 zelená paprika, 1 středně velká cibule, 1 salátová okurka, chorizo orestované na oleji, parmazán, bazalka
Rajčata oloupejte. Chléb namočte do vody. Všechnu zeleninu společně s cibulí a česnekem nakrájejte na menší kousky. Veškeré ingredience včetně vyždímaného chleba a oleje rozmixujte na kaši. Dochuťte solí a přelijte do nádoby, ve které budete gazpacho podávat. Podle potřeby zřeďte ledovou vodou a nechte v ledničce pořádně zchladit. Jako přílohu podávejte nadrobno nakrájenou zeleninu. Ozdobte orestovaným chorizem, kousky parmazánu a bazalky.
Pokračování 3 / 5
Středa: Kuřecí kousky v těstíčku
4 porce – příprava: 15 minut
4 kuřecí prsa, 2 vejce, 50 g pecorina, 100 ml plnotučného mléka, 4 lžíce hladké mouky, sůl a pepř, čerstvé bylinky, 400 g brambor typu A, olivový olej
SALÁT: listový salát, cherry rajčátka, olivový olej, balzamikový ocet, sůl a pepř
Kuřecí prsa omyjte, osušte a nakrájejte na menší podélné kousky. V míse vyšlehejte vejce, vmíchejte mléko, nastrouhané pecorino, sůl, pepř, bylinky a zahustěte moukou. Brambory očistěte a nakrájejte na větší kusy. V hlubším hrnci rozehřejte olej a osmažte nakrájené brambory dozlatova. Mezitím na oleji na pánvi dozlatova opečte i kuřecí kousky, které jste obalili v těstíčku. Podávejte je se salátem s cherry rajčátky, zakápnutým olivovým olejem a balzamikovým octem, dochuceným solí a pepřem.
Pokračování 4 / 5
Čtvrtek: Květákový mozeček s klobásou
4 porce – příprava: 15 minut
1 menší květák, 1 cibule, 2 klobásy, olej, 4 vejce, sůl a pepř, bylinky, chilli paprička, pečivo
Květák rozdělte na hlavičky a povařte je v lehce osolené vodě na skus, asi 7 minut. Mezitím nasekejte cibuli, klobásy nakrájejte na kolečka a orestujte na trošce oleje. Přidejte slité, uvařené kousky květáku, pomačkejte a vmíchejte vejce. Osolte, opepřete, dochuťte bylinkami a troškou chilli papričky. Podávejte s pečivem.
Pokračování 5 / 5
Pátek: Burger se syrečky
4 porce – příprava: 15 minut
1 cuketa, 1 paprika, olivový olej, sůl a pepř, 4 burgerové housky, plnotučná hořčice, listový salát, 4 syrečky
Zeleninu nakrájejte na větší kousky, ty ogrilujte na pánvi na trošce olivového oleje. Osolte a opepřete. Housky rozkrojte, potřete hořčicí, vložte listový salát, grilovanou zeleninu a navrch syrečky. Uzavřete a podávejte.