Od pondělí do pátku: Rychlé recepty

| Autor: F.O.O.D. | Rubrika: ABC Zahrady a Bydlení

Naplánujte si k večeři rychlovky hotové do 30 minut, které zmizí z talíře dříve, než naskládáte hrnce a pánve do myčky.

Od pondělí do pátku: Rychlé recepty

Pondělí: Cuketové stripsy s parmazánem

4 porce příprava: 30 minut

2 středně velké cukety, sůl a pepř, hladká mouka na obalení, 3 vejce, 1 lžíce smetany, sůl a pepř, 1 citron, 20 g parmazánu, 200 g jemně nadrcené kukuřičné lupínky, olej na smažení, 100 g majonézy, 100 g bílého jogurtu, 2 hrsti bazalky

Cukety nakrájejte na kolečka, osolte a nechte 5 minut vypotit. Osušte, obalte v hladké mouce, dále pak ve směsi z vajec vyšlehaných se smetanou, solí, pepřem, citronovou kůrou a strouhaným parmazánem. Obalte v kukuřičných lupíncích a v rozpáleném oleji osmažte dozlatova. Podávejte s dipem z majonézy, jogurtu, nasekané bazalky, dochuťte solí, pepřem a citronovou šťávou.

Recepty na další pokrmy z najdete v následujících kapitolách. Pokud se chcete podívat na konkrétní pokrm, zvolte si ho v boxíku a zbytek textu se vám vůbec nezobrazí. Jestliže si chcete článek přečíst celý, postupujte po kapitolách tak, jak za sebou následují.

Následující »

Komentáře

Komentářů celkem: 0

Další články z rubriky

Vánoční aranžování snadno a levně: využijte zahradních dřevin

Vánoční aranžování snadno a levně: využijte zahradních dřevin

Včera | Vánoční aranžmá se dá vytvořit téměř výhradně ze zdrojů z vlastní zahrady a blízkého okolí. Kromě…

Nejoriginálnější vánoční stromečky. Který se líbí vám?

Nejoriginálnější vánoční stromečky. Který se líbí vám?

13. 12. | Nudí vás už tradičně ozdobené smrčky, jedličky a borovice, ale umělý stromek byste si doma nikdy…

Zahradníkův rok: Co je třeba udělat na zahradě v prosinci

Zahradníkův rok: Co je třeba udělat na zahradě v prosinci

12. 12. | V prosinci asi každý člověk, zahrádkáře nevyjímaje, žije přípravou na vánoční svátky. Dobrý…

Oblíbené vepřové maso: Zkuste řízek, pomazánku nebo koleno

Oblíbené vepřové maso: Zkuste řízek, pomazánku nebo koleno

11. 12. | Co by to bylo za kuchyni bez šťavnatého a křupavého masa? Vyzkoušejte bůček, pomazánku z něj nebo…