Od pondělí do pátku: Rychlé recepty

| Autor: F.O.O.D. | Rubrika: ABC Zahrady a Bydlení

Každý den si připravte jedno pořádné jídlo, na které se budete vyloženě těšit. Žádné odbývání, říjen je přece časem bohatého stolu.

Od pondělí do pátku: Rychlé recepty

Pondělí: Kulajda s vejci a hříbky

4 porce příprava: 30 minut

2 lžíce másla, 2 lžíce hladké mouky, 1,2 l kuřecího vývaru, 6 brambor typu B, 100 g hříbků (nebo jiných lesních hub), sůl a pepř, 3 lžíce krupicového cukru, 3 lžíce octa, 200 ml smetany 33%, 1 velká hrst nasekaného kopru, ocet pro uvaření ztracených vajec, 4 vejce

Na másle orestujte mouku na světlou jíšku, zalijte vývarem a promíchejte. Přidejte na malé kostky nakrájené brambory a na kousky nakrájené houby, vařte do změknutí. Dochuťte solí a pepřem, cukrem a octem. Vlijte smetanu, prohřejte a vmíchejte kopr. Podávejte se ztraceným vejcem. V kastrolu přiveďte k mírnému varu vodu. Lžící udělejte vír a doprostřed vlijte vejce, bílek domotejte kolem žloutku. Vařte 3–4 minuty.

Recepty na další pokrmy najdete v následujících kapitolách. Pokud se chcete podívat na konkrétní pokrm, zvolte si ho v boxíku a zbytek textu se vám vůbec nezobrazí. Jestliže si chcete článek přečíst celý, postupujte po kapitolách tak, jak za sebou následují.

Následující »

Komentáře

Komentářů celkem: 0

Další články z rubriky

Jak vybrat sušičku na sušení hub, ovoce i zeleniny

Jak vybrat sušičku na sušení hub, ovoce i zeleniny

Dnes | Přemýšlíte, jak nejlépe zpracovat nasbírané houby, úrodu ovoce a zeleniny tak, abyste si na nich…

Kosatce jsou nejstarší okrasné rostliny. Jak je pěstovat?

Kosatce jsou nejstarší okrasné rostliny. Jak je pěstovat?

Včera | Jemně žíhané kosatce, zvlněné, s kresbou nebo kadeřavé, s květy od sněhobílé až po tmavě fialové…

Asparágus je nenáročná rostlina, ale přesto upadl v zapomnění

Asparágus je nenáročná rostlina, ale přesto upadl v zapomnění

16. 9. | Kolik znáte druhů asparágusů. Vsadíme se, že tak dva – jeden se dává do kytic jako doplňková zeleň…

Jak poznat jedovaté a hořké hřiby: hřib satan, hořčák, kříšť a hřib medotrpký

Jak poznat jedovaté a hořké hřiby: hřib satan, hořčák, kříšť a hřib medotrpký

16. 9. | Na remízku v lese se na vás smějí hřiby jak z čítanky, ani je nestačíte sbírat, verdikt zkušeného…