Od pondělí do pátku: Rychlé recepty

| Autor: F.O.O.D. | Rubrika: ABC Zahrady a Bydlení

Pamatujete si z dětství na kaši s kakaem a máslem? Na drožďovou pomazánku nebo třeba na kuře na paprice? Zkuste to tentokrát podle našich "rychlých" receptů a určitě si vy i celá rodina pochutnáte.

Od pondělí do pátku: Rychlé recepty

Pohanková kaše s čokoládou

4 porce, příprava: 15 minut

1 l plnotučného mléka, 20 lžic instantních pohankových vloček, 1 lžíce třtinového cukru, špetka soli, 4 lžičky mleté skořice, 4 lžíce strouhané čokolády (70 % kakaa), 2 lžíce moučkového cukru (nemusí být), 2 lžíce rozpuštěného másla

Do kastrolu vlijte mléko, vmíchejte pohankové vločky, cukr a špetku soli. Vařte asi 10 minut. Poté odstavte a rozdělte na talíře. Kaši zasypte skořicí a nastrouhanou čokoládou. Dochuťte moučkovým cukrem a zalijte rozpuštěným máslem. Můžete ozdobit podušenými hruškami.

Další recepty najdete v následujících kapitolách. Pokud se chcete podívat na konkrétní jídlo, zvolte si ho v boxíku a zbytek textu se vám vůbec nezobrazí. Jestliže si chcete článek přečíst celý, postupujte po kapitolách tak, jak za sebou následují.

Následující »

Komentáře

Komentářů celkem: 0

Další články z rubriky

Kosatce jsou nejstarší okrasné rostliny. Jak je pěstovat?

Kosatce jsou nejstarší okrasné rostliny. Jak je pěstovat?

Dnes | Jemně žíhané kosatce, zvlněné, s kresbou nebo kadeřavé, s květy od sněhobílé až po tmavě fialové…

Asparágus je nenáročná rostlina, ale přesto upadl v zapomnění

Asparágus je nenáročná rostlina, ale přesto upadl v zapomnění

16. 9. | Kolik znáte druhů asparágusů. Vsadíme se, že tak dva – jeden se dává do kytic jako doplňková zeleň…

Jak poznat jedovaté a hořké hřiby: hřib satan, hořčák, kříšť a hřib medotrpký

Jak poznat jedovaté a hořké hřiby: hřib satan, hořčák, kříšť a hřib medotrpký

16. 9. | Na remízku v lese se na vás smějí hřiby jak z čítanky, ani je nestačíte sbírat, verdikt zkušeného…

Lehké večeře s vůní podzimu

Lehké večeře s vůní podzimu

15. 9. | S podzimem přichází i chladnější počasí, a tak je na čase zase začít vařit něco vydatnějšího - což…