Od pondělí do pátku: Rychlé recepty

| Autor: Marta Pušová | Rubrika: ABC Zahrady a Bydlení

Podzimní zelenina, houby, ořechy či uzené maso, stačí chvíle na pánvi nebo v troubě a chuť nabere grády.

Od pondělí do pátku: Rychlé recepty

Pondělí: Houbové bramboráky

4 porce, příprava: 25 minut

500 g brambor typu B, 2 vejce, 100 ml polotučného mléka, 100 g hladké mouky, 2 lžíce majoránky, 1/2 lžičky drceného kmínu, 4 stroužky česneku, 100 g žampionů, sůl a pepř, řepkový olej

Brambory oloupejte a nastrouhejte nahrubo, vymačkejte přebytečnou vodu. Přidejte vejce, mléko, mouku, majoránku, kmín, přepasírovaný česnek a na plátky nakrájené žampiony, vše promíchejte a dochuťte solí a pepřem. Smažte na rozpáleném oleji.

Recepty na další pokrmy najdete v následujících kapitolách. Pokud se chcete podívat na konkrétní pokrm, zvolte si ho v boxíku a zbytek textu se vám vůbec nezobrazí. Jestliže si chcete článek přečíst celý, postupujte po kapitolách tak, jak za sebou následují.

Následující »

Komentáře

Komentářů celkem: 0

Další články z rubriky

Jak využít slupky z pomeranče: Na boty, hmyz i při úklidu

Jak využít slupky z pomeranče: Na boty, hmyz i při úklidu

Dnes | Šťavnaté, chutné a plné vitamínů. Pomeranče jsou nejoblíbenějším jižním ovocem. Konzumujeme je jen…

Co je kapková závlaha? Ušetří vám peníze

Co je kapková závlaha? Ušetří vám peníze

23. 2. | Zalévat pitnou vodou na zahradě je luxus. Ale jak ušetřit a přitom poskytnout rostlinám dostatek…

3 skvělé polévky: Mrkvový krém, ukrajinský boršč, pórková se slaninou

3 skvělé polévky: Mrkvový krém, ukrajinský boršč, pórková se slaninou

22. 2. | Hledáte ideální jídlo na pozdní večery na zahřátí a plné zeleniny? Polévky jsou v zimě jasnou…

5 tipů, jak zbavit domácnost přebytečných věcí

5 tipů, jak zbavit domácnost přebytečných věcí

22. 2. | Zakopáváte doma o lyže, boby nebo sáně, knihovna přetéká a skříně praskají ve švech? Pokud nemáte…