Od pondělí do pátku: Rychlé recepty

| Autor: F.O.O.D. | Rubrika: ABC Zahrady a Bydlení

Svátky poněkud zacvičily s domácím rozpočtem, ale rodina trvá na teplých večeřích? Uvařte jim za ceny víc než lidové, ale přitom chutně a zábavně.

Od pondělí do pátku: Rychlé recepty

Pondělí: Hrášková polévka se slaninou

4 porce, příprava: 15 minut

1 lžíce oleje, 1 cibule, 2–3 stroužky česneku, 500 g mraženého hrášku, 1 lžíce sušené nebo čerstvé majoránky, sůl a pepř, 250 g anglické slaniny, toastový chléb, nastrouhaný eidam, 200 g zakysané smetany, čerstvá majoránka na ozdobu

V hrnci orestujte na oleji nasekanou cibulku a česnek. Přidejte mražený hrášek, majoránku a pepř. Zalijte vodou asi tak 2 cm nad okraj. Vařte 5 až 7 minut. Nakonec dochuťte solí a rozmixujte v krém. Na teflonové pánvi nasucho orestujte kostičky slaniny a toastový chléb, který pak zasypte nastrouhaným sýrem. Polévku rozdělte do misek, ozdobte zakysanou smetanou, slaninou s krutonky a čerstvou majoránkou.

Následující »

Další články z rubriky

Jak využít slupky z pomeranče: Na boty, hmyz i při úklidu

Jak využít slupky z pomeranče: Na boty, hmyz i při úklidu

Dnes | Šťavnaté, chutné a plné vitamínů. Pomeranče jsou nejoblíbenějším jižním ovocem. Konzumujeme je jen…

Co je kapková závlaha? Ušetří vám peníze

Co je kapková závlaha? Ušetří vám peníze

23. 2. | Zalévat pitnou vodou na zahradě je luxus. Ale jak ušetřit a přitom poskytnout rostlinám dostatek…

3 skvělé polévky: Mrkvový krém, ukrajinský boršč, pórková se slaninou

3 skvělé polévky: Mrkvový krém, ukrajinský boršč, pórková se slaninou

22. 2. | Hledáte ideální jídlo na pozdní večery na zahřátí a plné zeleniny? Polévky jsou v zimě jasnou…

5 tipů, jak zbavit domácnost přebytečných věcí

5 tipů, jak zbavit domácnost přebytečných věcí

22. 2. | Zakopáváte doma o lyže, boby nebo sáně, knihovna přetéká a skříně praskají ve švech? Pokud nemáte…