Od pondělí do pátku: Rychlé recepty

| Autor: F.O.O.D. | Rubrika: ABC Zahrady a Bydlení

Svátky poněkud zacvičily s domácím rozpočtem, ale rodina trvá na teplých večeřích? Uvařte jim za ceny víc než lidové, ale přitom chutně a zábavně.

Od pondělí do pátku: Rychlé recepty

Pondělí: Hrášková polévka se slaninou

4 porce, příprava: 15 minut

1 lžíce oleje, 1 cibule, 2–3 stroužky česneku, 500 g mraženého hrášku, 1 lžíce sušené nebo čerstvé majoránky, sůl a pepř, 250 g anglické slaniny, toastový chléb, nastrouhaný eidam, 200 g zakysané smetany, čerstvá majoránka na ozdobu

V hrnci orestujte na oleji nasekanou cibulku a česnek. Přidejte mražený hrášek, majoránku a pepř. Zalijte vodou asi tak 2 cm nad okraj. Vařte 5 až 7 minut. Nakonec dochuťte solí a rozmixujte v krém. Na teflonové pánvi nasucho orestujte kostičky slaniny a toastový chléb, který pak zasypte nastrouhaným sýrem. Polévku rozdělte do misek, ozdobte zakysanou smetanou, slaninou s krutonky a čerstvou majoránkou.

Následující »

Další články z rubriky

Oblíbené vepřové maso: Zkuste řízek, pomazánku nebo koleno

Oblíbené vepřové maso: Zkuste řízek, pomazánku nebo koleno

Dnes | Co by to bylo za kuchyni bez šťavnatého a křupavého masa? Vyzkoušejte bůček, pomazánku z něj nebo…

Vánoční květiny: Co potřebuje brambořík, azalka a vánoční hvězda

Vánoční květiny: Co potřebuje brambořík, azalka a vánoční hvězda

Včera | Jmelí, zelené větvičky, ale i živé kvetoucí květiny se postarají o sváteční vánoční atmosféru.…

Studený porcelán: Jak vyrobit ozdoby na stromeček ze škrobu a jedlé sody

Studený porcelán: Jak vyrobit ozdoby na stromeček ze škrobu a jedlé sody

9. 12. | Hmota, které se říká studený porcelán, je lehká, tvárná, skvěle vypadá, a co je nejdůležitější,…

Pozor! Těmito chybami ničíte svoji vánoční hvězdu

Pozor! Těmito chybami ničíte svoji vánoční hvězdu

8. 12. | Při nákupu byla nádherně zelená a červená, ale teď opadává, usychá a vypadá to, že nevydrží ani do…