Okořeňte, opečte, ochutnejte: Sezóna lilků je tu!

| Autor: F.O.O.D. | Rubrika: ABC Zahrady a Bydlení

Přišel čas lilků! Hrají na nich nejen odstíny fialové jako u lilku velkoplodého, ale jsou také červené, oranžové, žíhané, bílé se zeleným nádechem nebo přecházejí do růžových až purpurových odstínů.

Okořeňte, opečte, ochutnejte: Sezóna lilků je tu!

Vejce s lilkem na rajčatech

4 porce příprava: 50 minut

2 stroužky česneku, 800 g loupaných rajčat, 1 lžička pískového cukru, 2 lžíce balzamikového octa, 1 lžička pasty harissa, sůl a pepř, 1 lilek, hladká mouka na obalení, rostlinný olej, 8 vajec, mletá sladká paprika, 1 lžíce kaparů

Česnek nasekejte najemno, rajčata nadrobno a v hrnci ochuťte cukrem, octem, harissou, solí a pepřem. Za mírné teploty a míchání vařte, dokud nezískáte krémovou konzistenci (až 30 minut). Podle potřeby přidejte trochu vody. Lilek nakrájejte na plátky. Nechte je půl hodiny vypotit, osušte a obalte v mouce. Na pánvi rozehřejte olej a lilek po obou stranách opečte. Ihned odložte na papírové utěrky. Osolte a opepřete. Vejce uvařte na hniličku. Oloupejte je a rozpulte. Do mísy vložte rajčata, na ně naskládejte lilky a vejce. Osolte, opepřete a posypejte paprikou a kapary.

Recepty na další pokrmy z najdete v následujících kapitolách. Pokud se chcete podívat na konkrétní pokrm, zvolte si ho v boxíku a zbytek textu se vám vůbec nezobrazí. Jestliže si chcete článek přečíst celý, postupujte po kapitolách tak, jak za sebou následují.

Následující »

Komentáře

Komentářů celkem: 0

Další články z rubriky

Jak nejlépe na jaře zútulnit balkon: Použijte nábytek, květiny, barvy

Jak nejlépe na jaře zútulnit balkon: Použijte nábytek, květiny, barvy

Dnes | Nic tak účinně nepomáhá proti únavě, chorobám a stresu jako pohyb na čerstvém vzduchu, uprostřed…

Jak vyrobit provázkovou kraslici s čokoládovými vajíčky uvnitř

Jak vyrobit provázkovou kraslici s čokoládovými vajíčky uvnitř

Včera | Originální velikonoční dekorace i netradiční výslužka pro koledníky. Průhledná kraslice, ve které…

Jak vyčistit troubu snadno, levně a rychle

Jak vyčistit troubu snadno, levně a rychle

24. 3. | Se špinavou troubou čas od času bojuje každá z nás. A stojí nás to spoustu úsilí, času i peněz za…

Nejzajímavější rostlina světa: Masožravá Mucholapka podivná

Nejzajímavější rostlina světa: Masožravá Mucholapka podivná

23. 3. | Masožravá Mucholapka podivná, Dionaea muscipula, okouzlila už Charlese Darwina, který ji označil za…