Okořeňte, opečte, ochutnejte: Sezóna lilků je tu!

| Autor: F.O.O.D. | Rubrika: ABC Zahrady a Bydlení

Přišel čas lilků! Hrají na nich nejen odstíny fialové jako u lilku velkoplodého, ale jsou také červené, oranžové, žíhané, bílé se zeleným nádechem nebo přecházejí do růžových až purpurových odstínů.

Okořeňte, opečte, ochutnejte: Sezóna lilků je tu!

Vejce s lilkem na rajčatech

4 porce příprava: 50 minut

2 stroužky česneku, 800 g loupaných rajčat, 1 lžička pískového cukru, 2 lžíce balzamikového octa, 1 lžička pasty harissa, sůl a pepř, 1 lilek, hladká mouka na obalení, rostlinný olej, 8 vajec, mletá sladká paprika, 1 lžíce kaparů

Česnek nasekejte najemno, rajčata nadrobno a v hrnci ochuťte cukrem, octem, harissou, solí a pepřem. Za mírné teploty a míchání vařte, dokud nezískáte krémovou konzistenci (až 30 minut). Podle potřeby přidejte trochu vody. Lilek nakrájejte na plátky. Nechte je půl hodiny vypotit, osušte a obalte v mouce. Na pánvi rozehřejte olej a lilek po obou stranách opečte. Ihned odložte na papírové utěrky. Osolte a opepřete. Vejce uvařte na hniličku. Oloupejte je a rozpulte. Do mísy vložte rajčata, na ně naskládejte lilky a vejce. Osolte, opepřete a posypejte paprikou a kapary.

Recepty na další pokrmy z najdete v následujících kapitolách. Pokud se chcete podívat na konkrétní pokrm, zvolte si ho v boxíku a zbytek textu se vám vůbec nezobrazí. Jestliže si chcete článek přečíst celý, postupujte po kapitolách tak, jak za sebou následují.

Následující »

Komentáře

Komentářů celkem: 0

Další články z rubriky

Barvy na zahrádce i na talíři: Objevte mangold

Barvy na zahrádce i na talíři: Objevte mangold

Dnes | Mangold je jemná a nejdéle známá listová zelenina na světě, na které si labužnicky pochutnávali už…

Neviditelné smutnice: Dejte se do boje se škůdci!

Neviditelné smutnice: Dejte se do boje se škůdci!

21. 5. | Právě nyní si často s novým substrátem na přesazení pokojových květin přineseme smutnice, které…

Milujete vůni šeříku? Vyrobte si domácí sirup!

Milujete vůni šeříku? Vyrobte si domácí sirup!

20. 5. | Jeho pronikavá sladká vůně je doslova omamná. Za pár dní ale odkvete a vy si na ni budete muset…

Zašlý zahradní nábytek? Dejte mu nový lesk!

Zašlý zahradní nábytek? Dejte mu nový lesk!

19. 5. | Je krásný, elegantní a také odolný. Ostré sluneční paprsky mu neublíží, déšť ho nerozmočí. Vydrží…