Omeleta k snídani

| Autor: Johana Křížková | Rubrika: ABC Zahrady a Bydlení

Když si budete chtít o víkendu přispat, pusťte děti do kuchyně. Možná vám přinesou dobrotu až do postele. Čtrnáctiletý Jirka s osmiletým Honzíkem vám ukážou, že to je hračka.

Dnešní děti následují trendy a vaření nevnímají jako nudnou povinnost, ale jako hru. Zejména dospívající se navíc mohou díky kuchařským dovednostem blýsknout před kamarády. Pokud dostanou vaši plnou rodičovskou důvěru, pravděpodobně vás překvapí. Jen musíte zkrotit své obavy, že si syn či dcera při práci s nožem nebo u sporáku ublíží. Suroviny na tento recept máte možná doma v ledničce. Tak dejte malým kuchařům šanci (ale pozor, koukat můžete jen zpovzdálí).

Omeleta se šunkou a hráškem

2 porce - příprava: 10 minut

* 4 plátky šunky
* 50 g tvrdého sýra (maasdamer, gruyere, parmazán aj.)
* 2 hrsti mraženého (nebo čerstvého) hrášku
* 4 větší vejce
* sůl a pepř
* 2 lžíce másla

Šunku nakrájejte na kostičky, sýr nastrouhejte nahrubo. Hrášek nechte v pokojové teplotě rozmrznout.

Do misky rozklepněte 2 vejce, přidejte sůl a pepř a vidličkou pořádně prošlehejte. Můžete přidat i lžíci smetany.

Na pánvičce rozpusťte lžíci másla a na něj nalijte vaječnou směs. Když začne mírně tuhnout, několikrát ji obracečkou směrem k prostředku „načechrejte“. Pokud je třeba, tak zbylé tekuté vejce rozlijte do stran tak, že s pánvičkou párkrát zakroužíte.

Navrch nasypte polovinu množství nakrájené šunky, strouhaného sýra i hrášku. Ještě ne zcela ztuhlou omeletu pak pomocí obracečky opatrně přeložte na polovinu nebo zarolujte.

Přendejte na talíř. Stejně postupujte při přípravě druhé omelety. Podávejte teplé, například s čerstvou bagetou, cherry rajčátky a džusem.

Článek vyšel v časopise F.O.O.D.

Komentáře

Komentářů celkem: 0

Čtěte také

Jak uplést vánočku

Jak uplést vánočku

20. 12. 2017 | Pleténka, húska, calta, pletenice, štědrovka či štědrovnice. Tak se dříve nazývala vánočka a péct…

Červené zelí je dokonalý životabudič. 4 originální recepty

Červené zelí je dokonalý životabudič. 4 originální recepty

30. 10. 2017 | Využíváte v kuchyni často bílé zelí? Děláte dobře, ale ještě lépe uděláte, když si pozvete domů…

Další články z rubriky

Jak správně udržovat a čistit plovoucí podlahu

Jak správně udržovat a čistit plovoucí podlahu

Dnes | Vypadají pěkně, nejsou drahé a poměrně snadno se pokládají. I to jsou důvody, proč patří plovoucí…

Kuchyňské trendy pro rok 2018. Podívejte se, co právě letí

Kuchyňské trendy pro rok 2018. Podívejte se, co právě letí

Včera | Nové trendy vládnou nejen módě, ale i interiérovému designu. Přední světoví výrobci nábytku…

5 jednoduchých rychlých večeří pro každý den

5 jednoduchých rychlých večeří pro každý den

15. 1. | Lámete si každý večer hlavu s tím, co udělat rychlého a snadného pro rodinu, aby byla stoprocentě…

Vypěstujte si angínovník: Vyléčí nejen bolest v krku

Vypěstujte si angínovník: Vyléčí nejen bolest v krku

14. 1. | Nejenže nahradí předražené pilulky, sáčky pro přípravu horkých nápojů a sirupy z lékárny, ale…