Omeleta k snídani

| Autor: Johana Křížková | Rubrika: ABC Zahrady a Bydlení

Když si budete chtít o víkendu přispat, pusťte děti do kuchyně. Možná vám přinesou dobrotu až do postele. Čtrnáctiletý Jirka s osmiletým Honzíkem vám ukážou, že to je hračka.

Dnešní děti následují trendy a vaření nevnímají jako nudnou povinnost, ale jako hru. Zejména dospívající se navíc mohou díky kuchařským dovednostem blýsknout před kamarády. Pokud dostanou vaši plnou rodičovskou důvěru, pravděpodobně vás překvapí. Jen musíte zkrotit své obavy, že si syn či dcera při práci s nožem nebo u sporáku ublíží. Suroviny na tento recept máte možná doma v ledničce. Tak dejte malým kuchařům šanci (ale pozor, koukat můžete jen zpovzdálí).

Omeleta se šunkou a hráškem

2 porce - příprava: 10 minut

* 4 plátky šunky
* 50 g tvrdého sýra (maasdamer, gruyere, parmazán aj.)
* 2 hrsti mraženého (nebo čerstvého) hrášku
* 4 větší vejce
* sůl a pepř
* 2 lžíce másla

Šunku nakrájejte na kostičky, sýr nastrouhejte nahrubo. Hrášek nechte v pokojové teplotě rozmrznout.

Do misky rozklepněte 2 vejce, přidejte sůl a pepř a vidličkou pořádně prošlehejte. Můžete přidat i lžíci smetany.

Na pánvičce rozpusťte lžíci másla a na něj nalijte vaječnou směs. Když začne mírně tuhnout, několikrát ji obracečkou směrem k prostředku „načechrejte“. Pokud je třeba, tak zbylé tekuté vejce rozlijte do stran tak, že s pánvičkou párkrát zakroužíte.

Navrch nasypte polovinu množství nakrájené šunky, strouhaného sýra i hrášku. Ještě ne zcela ztuhlou omeletu pak pomocí obracečky opatrně přeložte na polovinu nebo zarolujte.

Přendejte na talíř. Stejně postupujte při přípravě druhé omelety. Podávejte teplé, například s čerstvou bagetou, cherry rajčátky a džusem.

Článek vyšel v časopise F.O.O.D.

Komentáře

Komentářů celkem: 0

Čtěte také

5 receptů na plněné papriky: S masem, sýrem i čočkou

5 receptů na plněné papriky: S masem, sýrem i čočkou

20. 9. | K podzimu neodmyslitelně patří i plněné papriky. Nejklasičtější jsou asi ty s mletým masem, zkuste…

V jednom ohni: Pekelně ostré vaření na zahřátí

V jednom ohni: Pekelně ostré vaření na zahřátí

6. 10. 2016 | Vzpomínáte si, co s vámi udělá pálivé jídlo v létě? Zpotíte se a je vám na omdlení. A víte, co…

Další články z rubriky

Rostou! Vyzkoušejte podzimní recepty z hub

Rostou! Vyzkoušejte podzimní recepty z hub

Dnes | 3 | Máte rádi houbaření? Pak se jistě radujete, že je tu stále období, kdy rostou. Pro zajímavé druhy…

Jak pěstovat vavřín neboli bobkový list

Jak pěstovat vavřín neboli bobkový list

Dnes | Pěstovat jej můžeme i doma, nejen jako stálezelenou rostlinu, ale dobře usušené listy využijeme i v…

Nový katalog IKEA 2018: Tyto novinky nás zaujaly

Nový katalog IKEA 2018: Tyto novinky nás zaujaly

Včera | Designové nádobí Backig, křeslo Koarp, komoda Visthus – to jsou jen tři kousky z nového katalogu…

Inspirace: Jak originálně ukládat hrnky v kuchyni

Inspirace: Jak originálně ukládat hrnky v kuchyni

22. 9. | Také máte doma spoustu různých hrnků, hrnečků a šálků? Pak určitě řešíte, kam je dát. Ve skříňkách…