Opatřete svým dětem bezstarostné dětství, zn. chutně

Opatřete svým dětem bezstarostné dětství, zn. chutně

Odhaduje se, že mezi 9. a 19. rokem přijímá pouze 20 % dívek a 50 % chlapců odpovídající dávku vápníku. To je málo, nemyslíte?

Přes všechny dobře míněné rady a návody, jak svým dětem dopřát to „nej“, není v našich silách zajistit úplně vše. Na co ale dohlédnout můžeme, je příjem správného množství vápníku.

Určitě vás nepřekvapí, že vápník je jedním z nejvýznamnějších prvků v těle a základním stavebním kamenem kostí (s čímž souvisí i zdravý pohyb) i zubů. Ale věděla jste také, že 90 % kostí se tvoří do pouhých 17 let? Proto je tak důležité dbát na jeho pravidelný přísun od útlého věku, protože později už to zcela dohnat nepůjde.

Klepněte pro větší obrázek

ANO, vápník by měl být primárně přijímán prostřednictvím vyvážené stravy, kde by neměly chybět mléčné produkty, bílkoviny (čerstvé ořechy, luštěniny, obiloviny) a tolik oblíbená dětská zelenina (např. brokolice, kapusta, květák). Není ale snadné těmito potravinami děti zaujmout, když jsou všude lákadla v podobě čokolád, hamburgerů a sladkých limonád. Zdravý pohyb je pro změnu nahrazován počítačovými hrami a sociálními sítěmi. Nebo je to u vás jinak?:-)

I imunitní systém bývá nezdravou stravou s přebytkem bílého cukru a bílé mouky narušován, což vede k nedostatku živin konkrétně vitamínu B, A, C, E. Nemluvě o mědi, železe, hořčíku a zinku.

Postavme se tomu čelem a nenechme nic náhodě! Jestli naše dítě přijímá dostatek všeho, pouhým okem neodhalíme. Jak na to?

Klepněte pro větší obrázek

Floradix Kindervital

Vhodným řešením je doplněk stravy Floradix Kindervital pro děti.

Floradix Kindervital je komplexní doplněk stravy poskytující dětskému organismu optimální poměr jednotlivých složek, které přispívají k vývinu zdravých kostí a silného imunitního systému. Obsahuje především vápník a také 9 základních vitamínů (A, D, E, C, B1, B2, niacin, B6, B12).

Uvedené výhody budou vašim dětem lhostejné, ale dejte jim ho otestovat a případné protesty v souvislosti s jeho podáváním hned utichnou. Na rozdíl od tabletek, jež děti nerady polykají a často se u nich dáví, má Floradix Kindervital tekutou formu, která navíc zaručuje nejlepší využití a snadné vstřebávání vápníku i ostatních živin.

A kdybyste ještě váhala, tak Floradix Kindervital je z přírodních surovin, bez přidaného cukru a konzervantů, což je u dnešních doplňků stravy pro děti velká rarita. Obsahuje bylinné výtažky, které přispívající ke správnému zažívání dětí (např. anýz či koriandr). Navíc je bez lepku a laktózy – tedy vhodný i pro alergiky. A tak si můžete být jistá, že děti dostanou kvalitu, která i báječně chutná.

Doporučujeme

Články odjinud