Originální přílohy k hovězímu masu

| Autor: F.O.O.D. | Rubrika: ABC Zahrady a Bydlení

Vždycky podáváte k hovězímu brambory? Zkuste je připravit netradičně nebo rovnou vyměnit za zeleninu či houby.

Ragú z lišek s petrželí

2 porce - příprava: 15 minut

* 400 g lišek
* rostlinný olej
* hrst nasekané plocholisté petržele
* sůl a pepř

Lišky očistěte, nakrájejte na kousky a duste je na troše oleje doměkka. Přidejte petržel, dochuťte solí, pepřem a podávejte.


Brambory s pórkem a hořčicí

2 porce - příprava: 35 minut

* 300 g brambor
* sůl a pepř
* 1/2 malého pórku
* 50 g másla
* 1 vrchovatá lžíce hrubozrnné hořčice

Nakrájené oloupané brambory uvařte v osolené vodě doměkka. Pórek, včetně zelené části, nakrájejte na kolečka a na másle restujte, dokud nezačne lehce zlátnout. Slité brambory promíchejte s pórkem a hrubozrnnou hořčicí. Podle potřeby dochuťte.

NÁŠ TIP: Brambory s pórkem a hořčicí jsou základ. Dochuťte je zázvorem, bylinkami a chilli.


Růžičková kapusta s křenem

2 porce - příprava: 30 minut

* 200 g růžičkové kapusty
* 50 g másla
* 70 g anglické slaniny
* 2 lžíce zakysané smetany
* 1 lžíce jablečného křenu

Kapustičky vhoďte do vroucí vody a zhruba 2 až 3 minuty vařte. Vyjměte je a prudce zchlaďte v ledové vodě. Slaninu nakrájejte na kostičky a nasucho (pustí dost tuku sama) ji opečte na pánvi. Vyjměte ji a ve výpeku opatrně dozlatova opečte přepůlené kapustičky. Ty nakonec promíchejte se slaninou, smetanou a jablečným křenem.


Článek vyšel v časopise F.O.O.D.

Komentáře

Komentářů celkem: 0

Čtěte také

V jednom ohni: Pekelně ostré vaření na zahřátí

V jednom ohni: Pekelně ostré vaření na zahřátí

6. 10. 2016 | Vzpomínáte si, co s vámi udělá pálivé jídlo v létě? Zpotíte se a je vám na omdlení. A víte, co…

Tradiční polévky

Tradiční polévky

6. 6. 2016 | Při představě Itálie si možná vybavíte zuppa minestrone, ale v jejím receptáři jsou i jiné…

Další články z rubriky

Jak zamrazit bylinky, aby i v zimě měly barvu a chuť? Použijte olej

Jak zamrazit bylinky, aby i v zimě měly barvu a chuť? Použijte olej

Dnes | Na brambory, do polévek, omáček, pomazánek… Čerstvé bylinky dodají jídlu šmrnc a aroma. Ne každý z…

Sucho útočí, nejvyšší čas vybudovat nádrž na vodu. Teď lze získat i dotaci

Sucho útočí, nejvyšší čas vybudovat nádrž na vodu. Teď lze získat i dotaci

Včera | Dešťová voda je vhodná především na zalévání zahrady, ale i úklid, praní a splachování toalety. Kdo…

4 báječné recepty z lipového květu: Zkuste sirup nebo bonbony proti kašli

4 báječné recepty z lipového květu: Zkuste sirup nebo bonbony proti kašli

21. 6. | Čaj z lipového květu pijeme asi všichni. Patří k nejoblíbenějším nápojům při chřipce a nachlazení.…

Flox milovaly už naše babičky. Tato rostlina snese i mrazy a vydrží roky

Flox milovaly už naše babičky. Tato rostlina snese i mrazy a vydrží roky

20. 6. | Plamenka patří právem k nejoblíbenějším trvalkám, protože vytvoří květinovou bariéru přesně tam,…