Originální přílohy k hovězímu masu | Zdroj: David Turecký

Zdroj: David Turecký

Originální přílohy k hovězímu masu

Vždycky podáváte k hovězímu brambory? Zkuste je připravit netradičně nebo rovnou vyměnit za zeleninu či houby.

Ragú z lišek s petrželí

2 porce - příprava: 15 minut

  • 400 g lišek
  • rostlinný olej
  • hrst nasekané plocholisté petržele
  • sůl a pepř

Lišky očistěte, nakrájejte na kousky a duste je na troše oleje doměkka. Přidejte petržel, dochuťte solí, pepřem a podávejte.

Klepněte pro větší obrázek

Brambory s pórkem a hořčicí

2 porce - příprava: 35 minut

  • 300 g brambor
  • sůl a pepř
  • 1/2 malého pórku
  • 50 g másla
  • 1 vrchovatá lžíce hrubozrnné hořčice

Nakrájené oloupané brambory uvařte v osolené vodě doměkka. Pórek, včetně zelené části, nakrájejte na kolečka a na másle restujte, dokud nezačne lehce zlátnout. Slité brambory promíchejte s pórkem a hrubozrnnou hořčicí. Podle potřeby dochuťte.

NÁŠ TIP: Brambory s pórkem a hořčicí jsou základ. Dochuťte je zázvorem, bylinkami a chilli.

Klepněte pro větší obrázek

Růžičková kapusta s křenem

2 porce - příprava: 30 minut

  • 200 g růžičkové kapusty
  • 50 g másla
  • 70 g anglické slaniny
  • 2 lžíce zakysané smetany
  • 1 lžíce jablečného křenu

Kapustičky vhoďte do vroucí vody a zhruba 2 až 3 minuty vařte. Vyjměte je a prudce zchlaďte v ledové vodě. Slaninu nakrájejte na kostičky a nasucho (pustí dost tuku sama) ji opečte na pánvi. Vyjměte ji a ve výpeku opatrně dozlatova opečte přepůlené kapustičky. Ty nakonec promíchejte se slaninou, smetanou a jablečným křenem.

Klepněte pro větší obrázek

Článek vyšel v časopise F.O.O.D.

Doporučujeme

Články odjinud