Palačinky versus lívance: Sladké versus slané

| Autor: F.O.O.D. | Rubrika: ABC Zahrady a Bydlení

Ke snídani, svačině nebo večeři, tyhle placky připravíte bez problémů na sladký i slaný způsob.

Palačinky versus lívance: Sladké versus slané

Palačinky se špenátem

6–8 porcí příprava: 30 minut + 30 minut odležení

900 ml polotučného mléka, 100 ml piva, 8 vajec, špetka soli, 12 vrchovatých lžic hladké mouky, hrst nasekané petrželky, olej na smažení, 400 g baby špenátu, 4 šalotky, sůl a pepř, 1 vejce, 125 g čerstvého sýra

Mléko s pivem a vejci rozšlehejte v míse, přidejte sůl a postupně přidávejte mouku. Vzniklé těsto dejte alespoň na 30 minut do ledničky odstát. Nasekanou petrželku přidejte do těsta až před smažením palačinek. Na oleji osmahněte palačinky z obou stran dozlatova. Lístky špenátu spařte horkou vodou, hrubě nasekejte a nechte okapat. Orestujte na proužky nakrájenou šalotku, špenát, osolte, opepřete a zahustěte vejcem. Palačinky podávejte se špenátem a nadroleným sýrem.

Recepty na další pokrmy najdete v následujících kapitolách. Pokud se chcete podívat na konkrétní pokrm, zvolte si ho v boxíku a zbytek textu se vám vůbec nezobrazí. Jestliže si chcete článek přečíst celý, postupujte po kapitolách tak, jak za sebou následují.

Následující »

Komentáře

Komentářů celkem: 0

Další články z rubriky

Chlupy vašeho domácího mazlíčka všude? Zbavte se jich!

Chlupy vašeho domácího mazlíčka všude? Zbavte se jich!

Dnes | Máte doma kočku, psa nebo snad dokonce oba dva? Pak zcela jistě bojujete s chlupy, které jsou snad…

Udělejte dětem radost: Pořiďte jim zahradní nábytek

Udělejte dětem radost: Pořiďte jim zahradní nábytek

Včera | Ne, vůbec to není luxus pořídit dítěti na zahradu vlastní stůl a lavici nebo houpačku. Nebudete se…

Kde ubytovat návštěvu: Pořiďte si levnou rozkládací pohovku

Kde ubytovat návštěvu: Pořiďte si levnou rozkládací pohovku

24. 5. | Praktická malá sedačka, která se dá rozložit i na spaní, nemusí být nutně drahá. Pořídit se dá…

Barvy na zahrádce i na talíři: Objevte mangold

Barvy na zahrádce i na talíři: Objevte mangold

23. 5. | Mangold je jemná a nejdéle známá listová zelenina na světě, na které si labužnicky pochutnávali už…