Pasta všeho druhu: Jak na špagety, penne i farfalle

| Autor: F.O.O.D. | Rubrika: ABC Zahrady a Bydlení

Těstoviny, jedna z vlajkových lodí italské kuchyně, jsou právem velmi oblíbené. Jejich příprava je jednoduchá, často i velmi rychlá a milují je snad všichni.

Pasta všeho druhu: Jak na špagety, penne i farfalle

Farfalle s grilovanou paprikou

4 porce příprava: 25 minut

450 g farfalle, 2 červené papriky, 150 g rukoly, hrubá mořská sůl, 2 stroužky česneku, 50 g pecorina, hrst slunečnicových semínek, 200 ml olivového oleje, čerstvě mletý pepř

Farfalle uvařte podle návodu na obalu. Papriky očistěte, nakrájejte na čtvrtiny a dejte je lehce ogrilovat do trouby. Vyndejte je, zabalte do igelitového sáčku a nechte zapařit, až se na nich začnou dělat puchýřky. Pak oloupejte slupku. Do mixéru dejte rukolu, špetku soli, česnek, pecorino a slunečnicová semínka, zalijte olivovým olejem a rozmixujte na pastu. Podle potřeby olej ještě přidejte. Uvařené těstoviny promíchejte s pestem, přidejte na kousky nakrájené grilované papriky a podávejte ozdobené čerstvě mletým pepřem.

Recepty na další pokrmy najdete v následujících kapitolách. Pokud se chcete podívat na konkrétní pokrm, zvolte si ho v boxíku a zbytek textu se vám vůbec nezobrazí. Jestliže si chcete článek přečíst celý, postupujte po kapitolách tak, jak za sebou následují.

Následující »

Komentáře

Komentářů celkem: 0

Další články z rubriky

Vánoční aranžování snadno a levně: využijte zahradních dřevin

Vánoční aranžování snadno a levně: využijte zahradních dřevin

Včera | Vánoční aranžmá se dá vytvořit téměř výhradně ze zdrojů z vlastní zahrady a blízkého okolí. Kromě…

Nejoriginálnější vánoční stromečky. Který se líbí vám?

Nejoriginálnější vánoční stromečky. Který se líbí vám?

13. 12. | Nudí vás už tradičně ozdobené smrčky, jedličky a borovice, ale umělý stromek byste si doma nikdy…

Zahradníkův rok: Co je třeba udělat na zahradě v prosinci

Zahradníkův rok: Co je třeba udělat na zahradě v prosinci

12. 12. | V prosinci asi každý člověk, zahrádkáře nevyjímaje, žije přípravou na vánoční svátky. Dobrý…

Oblíbené vepřové maso: Zkuste řízek, pomazánku nebo koleno

Oblíbené vepřové maso: Zkuste řízek, pomazánku nebo koleno

11. 12. | Co by to bylo za kuchyni bez šťavnatého a křupavého masa? Vyzkoušejte bůček, pomazánku z něj nebo…