PEČENÉ VS. STUDENÉ: Připravte si domácí nanuky a zároveň i buchtu

| Autor: F.O.O.D. | Rubrika: ABC Zahrady a Bydlení

Máte chuť na domácí ledové osvěžení? Přinášíme vám tip, jak si připravit skvělé nanuky a jak zároveň zužitkovat zbylé ovoce z jejich přípravy. Pochutná si tak doslova každý člen rodiny.

PEČENÉ VS. STUDENÉ: Připravte si domácí nanuky a zároveň i buchtu

Kiwi

Ze 4 oloupaných kiwi vykrojte větší kousky, které dáte doprostřed nanuku, zbytek rozmačkejte a smíchejte se 4 lžícemi agávového sirupu. Kaši naplňte do špičky, pak přijdou kolečka a zbytek kaše.

Broskev

4 broskve oloupejte, vypeckujte a rozmixujte. Dochuťte vanilkovým cukrem a promíchejte se 150 ml creme fraîche. Plňte do nanukových formiček a chlaďte minimálně 3 až 4 hodiny.

Řecký jogurt

400 ml řeckého bílého jogurtu ochuťte asi 2 lžícemi medu a smíchejte s 80 ml čerstvé pomerančové šťávy. Podle chuti můžete přidat i limetku, vanilku nebo kardamom.

Jahoda & banán

12 jahod rozpulte a rozmixujte spolu s 1 banánem a 120 ml ananasového džusu. Podle potřeby dochuťte medem nebo limetkovou šťávou. Promíchejte s kousky 3 až 4 jahod a dejte zmrazit.

Hrnková buchta s ovocem

forma 20 x 20 cm příprava: 70 minut

220 g másla, 1 hrnek krupicového cukru, 1 vanilkový cukr, 4 vejce, 2 hrnky hladké mouky, 1 prášek do pečiva, špetka soli, tuk a mouka na formu

Troubu zapněte na 180 °C. Měkké máslo vyšlehejte s cukry do pěny. Jedno po druhém zašlehejte vejce (ta musejí mít pokojovou teplotu, jinak se máslo srazí). Nakonec vmíchejte mouku s práškem do pečiva a solí. Podle chuti můžete do těsta místo části mouky vmíchat mleté ořechy. Těsto nalijte do připravené formy. Navrch poklaďte libovolným ovocem, které vám zbylo z přípravy nanuků, těsto můžete rovněž nejdřív potřít jogurtem. Pečte asi 50 minut. Podávejte ji pocukrovanou.

Komentáře

Komentářů celkem: 0

Další články z rubriky

Neviditelné smutnice: Dejte se do boje se škůdci!

Neviditelné smutnice: Dejte se do boje se škůdci!

Včera | Právě nyní si často s novým substrátem na přesazení pokojových květin přineseme smutnice, které…

Milujete vůni šeříku? Vyrobte si domácí sirup!

Milujete vůni šeříku? Vyrobte si domácí sirup!

20. 5. | Jeho pronikavá sladká vůně je doslova omamná. Za pár dní ale odkvete a vy si na ni budete muset…

Zašlý zahradní nábytek? Dejte mu nový lesk!

Zašlý zahradní nábytek? Dejte mu nový lesk!

19. 5. | Je krásný, elegantní a také odolný. Ostré sluneční paprsky mu neublíží, déšť ho nerozmočí. Vydrží…

Chraňte se před sluncem: Stínící technika v exteriéru

Chraňte se před sluncem: Stínící technika v exteriéru

18. 5. | Ke klasice stále patří rolety a žaluzie, ale na trhu se již objevila řada novinek, které vám…