PEČENÉ VS. STUDENÉ: Připravte si domácí nanuky a zároveň i buchtu

| Autor: F.O.O.D. | Rubrika: ABC Zahrady a Bydlení

Máte chuť na domácí ledové osvěžení? Přinášíme vám tip, jak si připravit skvělé nanuky a jak zároveň zužitkovat zbylé ovoce z jejich přípravy. Pochutná si tak doslova každý člen rodiny.

PEČENÉ VS. STUDENÉ: Připravte si domácí nanuky a zároveň i buchtu

Kiwi

Ze 4 oloupaných kiwi vykrojte větší kousky, které dáte doprostřed nanuku, zbytek rozmačkejte a smíchejte se 4 lžícemi agávového sirupu. Kaši naplňte do špičky, pak přijdou kolečka a zbytek kaše.

Broskev

4 broskve oloupejte, vypeckujte a rozmixujte. Dochuťte vanilkovým cukrem a promíchejte se 150 ml creme fraîche. Plňte do nanukových formiček a chlaďte minimálně 3 až 4 hodiny.

Řecký jogurt

400 ml řeckého bílého jogurtu ochuťte asi 2 lžícemi medu a smíchejte s 80 ml čerstvé pomerančové šťávy. Podle chuti můžete přidat i limetku, vanilku nebo kardamom.

Jahoda & banán

12 jahod rozpulte a rozmixujte spolu s 1 banánem a 120 ml ananasového džusu. Podle potřeby dochuťte medem nebo limetkovou šťávou. Promíchejte s kousky 3 až 4 jahod a dejte zmrazit.

Hrnková buchta s ovocem

forma 20 x 20 cm příprava: 70 minut

220 g másla, 1 hrnek krupicového cukru, 1 vanilkový cukr, 4 vejce, 2 hrnky hladké mouky, 1 prášek do pečiva, špetka soli, tuk a mouka na formu

Troubu zapněte na 180 °C. Měkké máslo vyšlehejte s cukry do pěny. Jedno po druhém zašlehejte vejce (ta musejí mít pokojovou teplotu, jinak se máslo srazí). Nakonec vmíchejte mouku s práškem do pečiva a solí. Podle chuti můžete do těsta místo části mouky vmíchat mleté ořechy. Těsto nalijte do připravené formy. Navrch poklaďte libovolným ovocem, které vám zbylo z přípravy nanuků, těsto můžete rovněž nejdřív potřít jogurtem. Pečte asi 50 minut. Podávejte ji pocukrovanou.

Komentáře

Komentářů celkem: 0

Další články z rubriky

Nejoriginálnější vánoční stromečky. Který se líbí vám?

Nejoriginálnější vánoční stromečky. Který se líbí vám?

Dnes | Nudí vás už tradičně ozdobené smrčky, jedličky a borovice, ale umělý stromek byste si doma nikdy…

Zahradníkův rok: Co je třeba udělat na zahradě v prosinci

Zahradníkův rok: Co je třeba udělat na zahradě v prosinci

Včera | V prosinci asi každý člověk, zahrádkáře nevyjímaje, žije přípravou na vánoční svátky. Dobrý…

Oblíbené vepřové maso: Zkuste řízek, pomazánku nebo koleno

Oblíbené vepřové maso: Zkuste řízek, pomazánku nebo koleno

11. 12. | Co by to bylo za kuchyni bez šťavnatého a křupavého masa? Vyzkoušejte bůček, pomazánku z něj nebo…

Vánoční květiny: Co potřebuje brambořík, azalka a vánoční hvězda

Vánoční květiny: Co potřebuje brambořík, azalka a vánoční hvězda

10. 12. | Jmelí, zelené větvičky, ale i živé kvetoucí květiny se postarají o sváteční vánoční atmosféru.…