Petr Novotný chystá novou kuchařku

| Autor: Pluspress | Rubrika: ABC Zahrady a Bydlení

O baviči Petru Novotném je notoricky známo, že jeho velkou zálibou je kulinářství. Nyní se zhlédl v nejrůznějších mořských potvůrkách a diví se lidem, kteří tyto pochoutky nemají v lásce. "Jsou zdravé už proto, že jsme kdysi sami obývali mořské hlubiny a bývala to i naše přirozená potrava," podotkl na odpoledni věnovanému přípravě mořských specialit.

Podle Petra Novotného, jenž se chystá sepsat kuchařskou knihu o darech moře, je příprava mořských živočichů jednoduchá a nevyžaduje velké množství speciálních ingrediencí.

"A na dovolenou samozřejmě pojedu k moři, ostatně jako každý rok na báječný ostrov Kréta. Jsem zvědav, zda se v letadle opět sejdu s hercem Josefem Somrem, který létá na dovolenou tamtéž," prozradil milovník mořských potvor, chobotnicemi a sépiemi počínaje a krevetami a kraby konče.

"A jak relaxuji? Dopřávám si hodně pohybu. Vím, že kila se dají nabírat lehce a jejich shazování záleží zejména na aktivním sportování. Nezhlížím se v mužných typech, kteří sledují napínavé atletické výkony u televizní obrazovky s plátkem bůčku a láhví piva. Ledaže by mi manželka donesla koktejl s obří krevetou," zasmál se Petr Novotný, který si obzvlášť libuje například v žabích stehýnkách, která s gustem upřednostní před "stehýnky pěkných žab". (Plus)

Další články z rubriky

Zahradníkův rok: Co je třeba udělat na zahradě v prosinci

Zahradníkův rok: Co je třeba udělat na zahradě v prosinci

Včera | V prosinci asi každý člověk, zahrádkáře nevyjímaje, žije přípravou na vánoční svátky. Dobrý…

Oblíbené vepřové maso: Zkuste řízek, pomazánku nebo koleno

Oblíbené vepřové maso: Zkuste řízek, pomazánku nebo koleno

11. 12. | Co by to bylo za kuchyni bez šťavnatého a křupavého masa? Vyzkoušejte bůček, pomazánku z něj nebo…

Vánoční květiny: Co potřebuje brambořík, azalka a vánoční hvězda

Vánoční květiny: Co potřebuje brambořík, azalka a vánoční hvězda

10. 12. | Jmelí, zelené větvičky, ale i živé kvetoucí květiny se postarají o sváteční vánoční atmosféru.…

Studený porcelán: Jak vyrobit ozdoby na stromeček ze škrobu a jedlé sody

Studený porcelán: Jak vyrobit ozdoby na stromeček ze škrobu a jedlé sody

9. 12. | Hmota, které se říká studený porcelán, je lehká, tvárná, skvěle vypadá, a co je nejdůležitější,…