Plody pozdního léta: jak s nimi naložit?

| Autor: F.O.O.D. | Rubrika: ABC Zahrady a Bydlení

Šťavnaté ovoce, které jste sklidili na zahrádce nebo si ho donesli z farmářského trhu, si skvěle rozumí s masem, sýrem nebo salátem.

Plody pozdního léta: jak s nimi naložit?

Hrušky

Málokteré ovoce má tak vynikající vliv na zažívání a funkci střev. Hrušky na sebe vážou těžké kovy a další látky a odvádějí je z těla ven. Pro nízký obsah kalorií jsou také báječnou potravinou při redukci váhy.

Dušené hrušky s vínem a plísňovým sýrem

4 porce příprava: 15 minut

4 hrušky, 500 ml bílého vína, 2 hvězdičky badyánu, 1 celá skořice, 200 g gorgonzoly, 50 g vlašských ořechů, 2 lžíce olivového oleje, velkolistá petržel, máta

Hrušky omyjte, rozpulte a vykrojte středy. Vložte je do většího kastrolu a zalijte bílým vínem. Přidejte koření a pomalu vařte asi 5 minut. Pak vypněte a nechte v nálevu vychladnout. Hrušky položte na talíř. Středy naplňte gorgonzolou nakrájenou na kostičky a posypte ořechy. Ozdobte lístky velkolisté petržele a máty a pokapejte olivovým olejem.

Následující »

Komentáře

Komentářů celkem: 0

Další články z rubriky

Nejen pro bioženy: Kompostovat můžete i v bytě díky vermikompostéru

Nejen pro bioženy: Kompostovat můžete i v bytě díky vermikompostéru

Dnes | Naučíme vás, jak na vermikompostování. Ušetříte za odvoz odpadu a k tomu zdarma získáte…

Hortenzie jsou jedny z nejkrásnějších rostlin. Jak je pěstovat?

Hortenzie jsou jedny z nejkrásnějších rostlin. Jak je pěstovat?

25. 6. | Hortenzie se svými kulovitými květy vykvétají celou škálou barev. Některé připomínají středověký…

Jak si vyrobit originální koš z obyčejného lana. Bez šití!

Jak si vyrobit originální koš z obyčejného lana. Bez šití!

24. 6. | Je elegantní a praktický. Uložit do něj můžete klubíčka vlny, hračky, deku k televizi, různé…

Jak zamrazit bylinky, aby i v zimě měly barvu a chuť? Použijte olej

Jak zamrazit bylinky, aby i v zimě měly barvu a chuť? Použijte olej

23. 6. | Na brambory, do polévek, omáček, pomazánek… Čerstvé bylinky dodají jídlu šmrnc a aroma. Ne každý z…