Pochoutka na víkend: Steaky s cibulovými prstýnky

| Autor: F.O.O.D. | Rubrika: ABC Zahrady a Bydlení

Milujete pravé hovězí staeky a chcete potěšit sebe nebo partnera opravdovou pochoutkou? Připravili jsm pro vás recept, který jistě přijde milovníků masa vhod.

Pochoutka na víkend: Steaky s cibulovými prstýnky

4 porce příprava: 25 minut

Suroviny: 4 steaky (nebo hovězí pupek), sůl, nahrubo mletý černý pepř, olej na opékání

NA OCHUCENÉ MÁSLO: 120 g másla, 2 prolisované stroužky česneku, 1 lžíce nasekaných bylinek (petržel, pažitka, oregano), sůl

NA PRSTÝNKY: 2 velké cibule, nakrájené na plátky, 100 ml piva, 4 lžíce hladké mouky, sůl, olej na smažení

Steaky naklepejte rukou nebo obrácenou stranou nože a vhoďte je na rozpálenou železnou nebo litinovou, nejlépe grilovací pánev (na steaky nepoužívejte pánve s nepřilnavým povrchem!) s trochou oleje. Opečte je z obou stran. Doba pečení závisí na výšce steaku a na tom, jak ho máte rádi propečený, minimálně by však měla být okolo 3 minut z každé strany.

Hotový steak buď vložte do teplé trouby, nebo jej zakryjte na talíři a nechte 10 minut „dojít“, teprve pak jej osolte a opepřete.

Mezitím v malé misce rozetřete změklé máslo s česnekem (či křenem), vmíchejte bylinky a sůl a vytvarujte do úzkého válečku, ten zabalte do fólie a dejte do ledničky. Cibuli nakrájejte na kroužky. Z piva, mouky a soli ušlehejte hladké řídké těstíčko, namáčejte v něm cibulové kroužky a smažte je ve vyšší vrstvě rozpáleného oleje. Hotové dejte na papírové utěrky, které odsají přebytečný tuk. Steaky podávejte s kroužky cibule a s kolečkem másla, jež ukrojíte z válečku, které se na mase rozteče a zjemní jeho chuť.

Článek jsme převzali z časopisu F.O.O.D. 9/2013.

Komentáře

Komentářů celkem: 0

Další články z rubriky

Kosatce jsou nejstarší okrasné rostlinám. Jak je pěstovat?

Kosatce jsou nejstarší okrasné rostlinám. Jak je pěstovat?

Dnes | Jemně žíhané kosatce, zvlněné, s kresbou nebo kadeřavé, s květy od sněhobílé až po tmavě fialové…

Asparágus je nenáročná rostlina, ale přesto upadl v zapomnění

Asparágus je nenáročná rostlina, ale přesto upadl v zapomnění

16. 9. | Kolik znáte druhů asparágusů. Vsadíme se, že tak dva – jeden se dává do kytic jako doplňková zeleň…

Jak poznat jedovaté a hořké hřiby: hřib satan, hořčák, kříšť a hřib medotrpký

Jak poznat jedovaté a hořké hřiby: hřib satan, hořčák, kříšť a hřib medotrpký

16. 9. | Na remízku v lese se na vás smějí hřiby jak z čítanky, ani je nestačíte sbírat, verdikt zkušeného…

Lehké večeře s vůní podzimu

Lehké večeře s vůní podzimu

15. 9. | S podzimem přichází i chladnější počasí, a tak je na čase zase začít vařit něco vydatnějšího - což…