Podzimní polévky: Jak se zahřát v nevlídném počasí

| Autor: F.O.O.D. | Rubrika: ABC Zahrady a Bydlení

Jídla se samozřejmě nedělí podle ročních období jako třeba boty, ale některá z nich se prostě na podzim náramně hodí. Posuďte sami.

Podzimní polévky: Jak se zahřát v nevlídném počasí

Hustá zeleninová polévka

4 porce příprava: 50 minut

3 lžíce másla, 1 cibule, 1 pórek, 4 stroužky česneku, 500 g kořenové zeleniny (mrkev, celer, petržel, červená řepa…), 1 l zeleninového nebo kuřecího vývaru, 1 lžíce nasekané celerové nati (nebo celá snítka), 1 lžíce nasekaného kopru (nemusí být)

Na másle orestujte nasekanou cibuli a plátky česneku a nakrájený pórek a zeleninu. Vše zalijte vývarem, přidejte celerovou nať, zakryjte a pomalu vařte, dokud zelenina nezměkne. Nakonec přidejte kopr a polévku podávejte s opečenými toasty.

Recepty na další pokrmy najdete v následujících kapitolách. Pokud se chcete podívat na konkrétní pokrm, zvolte si ho v boxíku a zbytek textu se vám vůbec nezobrazí. Jestliže si chcete článek přečíst celý, postupujte po kapitolách tak, jak za sebou následují.

Následující »

Komentáře

Komentářů celkem: 0

Další články z rubriky

Jak využít slupky z pomeranče: Na boty, hmyz i při úklidu

Jak využít slupky z pomeranče: Na boty, hmyz i při úklidu

Dnes | Šťavnaté, chutné a plné vitamínů. Pomeranče jsou nejoblíbenějším jižním ovocem. Konzumujeme je jen…

Co je kapková závlaha? Ušetří vám peníze

Co je kapková závlaha? Ušetří vám peníze

23. 2. | Zalévat pitnou vodou na zahradě je luxus. Ale jak ušetřit a přitom poskytnout rostlinám dostatek…

3 skvělé polévky: Mrkvový krém, ukrajinský boršč, pórková se slaninou

3 skvělé polévky: Mrkvový krém, ukrajinský boršč, pórková se slaninou

22. 2. | Hledáte ideální jídlo na pozdní večery na zahřátí a plné zeleniny? Polévky jsou v zimě jasnou…

5 tipů, jak zbavit domácnost přebytečných věcí

5 tipů, jak zbavit domácnost přebytečných věcí

22. 2. | Zakopáváte doma o lyže, boby nebo sáně, knihovna přetéká a skříně praskají ve švech? Pokud nemáte…