Připravte si domácí pesto!

| Autor: Johana Křížková | Rubrika: ABC Zahrady a Bydlení

Skvělá italská delikatesa, která promění obyčejné špagety v božský pokrm, se sice prodává už hotová, ale výborná je připravená i doma.

Ořechové pesto

1 menší sklenička - příprava: 5 minut

  • 1/2 šálku vlašských ořechů
  • 1/2 šálku piniových oříšků + na ozdobu
  • šťáva z 1 citronu
  • špetka šafránu
  • 1/4 šálku pecorina
  • extra panenský olivový olej
  • sůl a pepř

Rajčatové pesto

1 menší sklenička - příprava: 5 minut

  • 3/4 šálku nasekaných masitých rajčat
  • 3/4 šálku sušených rajčat
  • několik lístků čerstvé bazalky
  • 4 lžíce piniových oříšků nebo loupaných mandlí
  • 2 stroužky česneku
  • extra panenský olivový olej
  • sůl a pepř

Petrželové pesto s bazalkou

1 větší sklenička - příprava: 5 minut

  • 1 šálek lístků plocholisté petržele
  • 1/2 šálku lístků bazalky
  • 1/4 šálku oříšků kešú
  • 1/4 šálku strouhaného parmazánu
  • 1 stroužek česneku
  • extra panenský olivový olej
  • sůl a pepř

Jak na to?

Tradiční pesto se připravuje tak, že všechny ingredience rozmělníte v mramorovém hmoždíři, ale pomocí mixéru vám to půjde rychleji. Použijte pouze kvalitní přísady a vlastní fantazii. Pesto totiž není jen to klasické „janovské“ s bazalkou, česnekem, piniovými oříšky a strouhaným sýrem.

Článek vyšel v časopise F.O.O.D.

Komentáře

Komentářů celkem: 0

Čtěte také

Lehké recepty přímo od moře - část II.

Lehké recepty přímo od moře - část II.

27. 7. 2015 | Hledáte inspiraci na grilování nebo piknik? Tyhle klasické italské recepty oživí i váš výlet do…

V jednom ohni: Pekelně ostré vaření na zahřátí

V jednom ohni: Pekelně ostré vaření na zahřátí

6. 10. 2016 | Vzpomínáte si, co s vámi udělá pálivé jídlo v létě? Zpotíte se a je vám na omdlení. A víte, co…

Další články z rubriky

Nenáročná pokojovka kalízie je zázrak: Skvělá proti rakovině i alergiím

Nenáročná pokojovka kalízie je zázrak: Skvělá proti rakovině i alergiím

Včera | Léčitelé kalízii považují za téměř zázračnou bylinu a světové výzkumy jim dávají za pravdu. Téměř…

Voňavý chléb i křupavé housky aneb Jak vybrat domácí pekárnu

Voňavý chléb i křupavé housky aneb Jak vybrat domácí pekárnu

22. 7. | Milujete čerstvé křupavé pečivo, ale nemáte čas ani chuť chodit po ránu do pekárny? Pořiďte si…

Jak si vyrobit měsíčkovou mast či tinkturu proti plísním i odřeninám

Jak si vyrobit měsíčkovou mast či tinkturu proti plísním i odřeninám

21. 7. | Měsíček je další z téměř zázračných rostlin, jejichž léčivé účinky hojně využívaly už naše babičky.…

Tip na výlet: Objevte ty nejkrásnější zahrady jižní Francie

Tip na výlet: Objevte ty nejkrásnější zahrady jižní Francie

20. 7. | Provence je jedním z nejhezčích regionů Francie, plný levandulových polí, vinic a olivových hájů,…