Recept na neděli: Boršč s uzeným masem a smetanou

| Autor: Jana Vašáková | Rubrika: ABC Zahrady a Bydlení

Přemýšlíte, jakou vydatnou polévku připravit k nedělnímu obědu? Máme pro vás tip na skvělý boršč.

Recept na neděli: Boršč s uzeným masem a smetanou

4 porce

příprava: 30 minut

200 g uzeného masa

1 cibule

1 lžíce řepkového oleje

2 červené řepy

4 větší brambory typu B

2 mrkve 1 celer

2 petržele 2 bobkové listy

3 kuličky nového koření

sůl a pepř

200 g zakysané smetany

Uzené maso nakrájejte na kostičky, cibuli nasekejte a orestujte na oleji. Přidejte na kousky nakrájenou řepu, brambory a kořenovou zeleninu. Ochuťte bobkovými listy, novým kořením, solí a pepřem. Zalijte vodou nebo domácím vývarem a vařte doměkka, asi 20 minut. Poté vyndejte celé koření a polévku na talíři ozdobte zakysanou smetanou.

Článek vyšel v časopise Food

Další články z rubriky

4 tipy na light a zdravé cukroví. Zkuste naše recepty!

4 tipy na light a zdravé cukroví. Zkuste naše recepty!

Dnes | Neumíte si představit Vánoce bez malých sladkých dobrot? Zkuste naše čtyři recepty bez použití…

Jak pěstovat kumkvat neboli zlatou mandarinku

Jak pěstovat kumkvat neboli zlatou mandarinku

Včera | Místo borovic, jedlí a smrků se v Číně na Vánoce zdobí nejmenší citrus na světě – kumkvat. U nás se…

Staročeské Vánoce: Jaké tradice dodržovaly naše babičky?

Staročeské Vánoce: Jaké tradice dodržovaly naše babičky?

16. 12. | Srovnáváte někdy, jak se slavily Vánoce za časů našich babiček a prababiček a jak nyní? Nostalgie…

Nejkrásnější štědrovečerní tabule. Inspirujte se v galerii

Nejkrásnější štědrovečerní tabule. Inspirujte se v galerii

15. 12. | Nemůžete se už dočkat, až se o Štědrém dnu posadíte k večeři? Udělejte ten okamžik skutečně…