Recept na neděli: Boršč s uzeným masem a smetanou

| Autor: Jana Vašáková | Rubrika: ABC Zahrady a Bydlení

Přemýšlíte, jakou vydatnou polévku připravit k nedělnímu obědu? Máme pro vás tip na skvělý boršč.

Recept na neděli: Boršč s uzeným masem a smetanou

4 porce

příprava: 30 minut

200 g uzeného masa

1 cibule

1 lžíce řepkového oleje

2 červené řepy

4 větší brambory typu B

2 mrkve 1 celer

2 petržele 2 bobkové listy

3 kuličky nového koření

sůl a pepř

200 g zakysané smetany

Uzené maso nakrájejte na kostičky, cibuli nasekejte a orestujte na oleji. Přidejte na kousky nakrájenou řepu, brambory a kořenovou zeleninu. Ochuťte bobkovými listy, novým kořením, solí a pepřem. Zalijte vodou nebo domácím vývarem a vařte doměkka, asi 20 minut. Poté vyndejte celé koření a polévku na talíři ozdobte zakysanou smetanou.

Článek vyšel v časopise Food

Další články z rubriky

Pravá, falešná i z kuřete: Recepty na báječnou svíčkovou

Pravá, falešná i z kuřete: Recepty na báječnou svíčkovou

Dnes | Svíčková je klasika, kterou milujeme, a málokdo ví, že její příprava je velmi jednoduchá. Blýskněte…

Voděnka – vděčná pokojovka z Mexika, která si zaslouží pozornost

Voděnka – vděčná pokojovka z Mexika, která si zaslouží pozornost

Včera | Voděnka již léta patří mezi oblíbené pokojové rostliny. Zejména začínající nebo zaneprázdnění lidé…

Jarní dekorace: Vyrobte si květinový věnec z ruliček od toaleťáku

Jarní dekorace: Vyrobte si květinový věnec z ruliček od toaleťáku

18. 2. | Pusťte se do výroby netradiční jarní dekorace z prázdných ruliček od toaletního papíru. Květinový…

Hříšně dobré pečení: 6 čokoládových lahůdek z trouby

Hříšně dobré pečení: 6 čokoládových lahůdek z trouby

17. 2. | Podlehněte svodům pečení s čokoládou. Tyto recepty jsou jednoduché a přitom dokonale uspokojí vaše…