Recept na neděli: Boršč s uzeným masem a smetanou

| Autor: Jana Vašáková | Rubrika: ABC Zahrady a Bydlení

Přemýšlíte, jakou vydatnou polévku připravit k nedělnímu obědu? Máme pro vás tip na skvělý boršč.

Recept na neděli: Boršč s uzeným masem a smetanou

4 porce

příprava: 30 minut

200 g uzeného masa

1 cibule

1 lžíce řepkového oleje

2 červené řepy

4 větší brambory typu B

2 mrkve 1 celer

2 petržele 2 bobkové listy

3 kuličky nového koření

sůl a pepř

200 g zakysané smetany

Uzené maso nakrájejte na kostičky, cibuli nasekejte a orestujte na oleji. Přidejte na kousky nakrájenou řepu, brambory a kořenovou zeleninu. Ochuťte bobkovými listy, novým kořením, solí a pepřem. Zalijte vodou nebo domácím vývarem a vařte doměkka, asi 20 minut. Poté vyndejte celé koření a polévku na talíři ozdobte zakysanou smetanou.

Článek vyšel v časopise Food

Další články z rubriky

Jak usušit okrasné dýně. A jak jedlé dýně uložit na zimu

Jak usušit okrasné dýně. A jak jedlé dýně uložit na zimu

Včera | Pokud víte o využití dýně, tedy správně tykve, jen to, že se dá pěkně vyřezat a se svíčkou uvnitř…

Štěnice zamořují Česko: Jak vypadá a jak poznat kousnutí od ní

Štěnice zamořují Česko: Jak vypadá a jak poznat kousnutí od ní

18. 10. | Pokud jste se probudili s větším či menším množstvím svědivých pupínků na těle a jste si jistí, že…

Jak pěstovat nenáročné keře s jedlými plody

Jak pěstovat nenáročné keře s jedlými plody

17. 10. | V zahradě bývají často nejrůznější plochy, které jen těžko najdou využití. A právě tam jsou velmi…

RECEPTY: Saláty na svačinu, večeři i jako příloha

RECEPTY: Saláty na svačinu, večeři i jako příloha

16. 10. | Salát je lehká, rychlá večeře i svačina, nemusí to být vždy jen nakrájená zelenina zalitá dresinkem…