Nevíte, jakým moučníkem potěšíte rodinu o tomto víkendu? Přinášíme inspiraci - zkuste tvarohové koláčky podle našeho receptu a určitě sklidíte pochvalu.
Předpis na 20 kousků
Příprava : 40 minut + kynutí
Těsto : 500 g hladké mouky, 30 g droždí, 200 ml mléka, špetka soli, 2 vejce, 100 g másla rozpuštěného, 1 lžíce cukru
Náplň : 500 g vykapaného tvarohu, 100 g rozinek, 2 vejce, špetka soli
Cukr, rum a citronová kůra podle chuti máslo na zakapání a strouhaný perník na posypání
Postup : Z uvedených surovin vypracujte těsto a nechte vykynout. Rozdělte na deset až šestnáct kousků. Rozválejte je, doprostřed vložte lžičkou náplň a cípy těsta přeložte směrem ke středu, ale nemusíte je úplně spojovat.
Pokapejte rozpuštěným máslem, posypte strouhaným perníkem a pečte asi 20 minut při 180 °C dozlatova.