Recept na neděli: Vyzkoušejte nejlepší pivní recept

| Autor: Johana Křížková | Rubrika: ABC Zahrady a Bydlení

Představujeme vám vítězný recept soutěže o nejlepší specialitu na pivě, která byla zveřejněna v květnovém čísle časopisu F.O.O.D.

Recept na neděli: Vyzkoušejte nejlepší pivní recept

Hovězí líčka na černém pivě

4 porce příprava: 6–8 hodin

po 150 g mrkve, celeru a petržele, 300 g cibule, 500 g líček, sůl a pepř, 1 lžíce sádla, 4 kuličky nového koření, 2 bobkové listy, 2 snítky tymiánu, 6 kuliček pepře, 50 g povidel, 50 g rajského protlaku, 0,5 l černého piva, 200 ml vývaru, 50 g másla PYRÉ: 250 g pastináku, 1 jablka, 150 g cibule, 80 g másla, 1 lžíce cukru, 1 celá skořice

Zeleninu a cibuli nakrájejte. Maso naporcujte, osolte, opepřete a orestujte na sádle. Když se zatáhne, vyjměte ho a v kastrolu orestujte mrkev, celer, petržel a nakonec cibuli. Přidejte koření a restujte, až uvolní vůni. Vmíchejte povidla a protlak. Do hrnce vraťte maso, podlijte pivem a nechte zhoustnout. Zalijte vývarem a povařte. Pečte na 120 °C asi 6 až 8 hodin. Pastinák, oloupané jablko a cibuli nakrájejte. Na másle zpěňte cibuli, přidejte jablko, cukr, skořici a nechte zkaramelizovat. Přisypte pastinák a orestujte. Pak zalijte 100 ml vody a půl hodiny duste. Vyjměte skořici a vše rozmixujte se zbytkem másla. Osolte. Maso dejte stranou.

Omáčku svařte na potřebnou hustotu, sceďte a vmíchejte do ní máslo. Líčka podávejte s pastinákovým pyré ozdobená tymiánem a přelitá omáčkou.

Článek vyšel v časopise Food

Komentáře

Komentářů celkem: 0

Další články z rubriky

Je meloun ovoce, nebo zelenina? Plus jak vybrat fakt zralý meloun

Je meloun ovoce, nebo zelenina? Plus jak vybrat fakt zralý meloun

Dnes | Meloun je nadupaný vitamíny a minerály, přitom má navzdory své sladké chuti minimum kalorií. Skvěle…

Nenáročná pokojovka kalízie je zázrak: Skvělá proti rakovině i alergiím

Nenáročná pokojovka kalízie je zázrak: Skvělá proti rakovině i alergiím

23. 7. | Léčitelé kalízii považují za téměř zázračnou bylinu a světové výzkumy jim dávají za pravdu. Téměř…

Voňavý chléb i křupavé housky aneb Jak vybrat domácí pekárnu

Voňavý chléb i křupavé housky aneb Jak vybrat domácí pekárnu

22. 7. | Milujete čerstvé křupavé pečivo, ale nemáte čas ani chuť chodit po ránu do pekárny? Pořiďte si…

Jak si vyrobit měsíčkovou mast či tinkturu proti plísním i odřeninám

Jak si vyrobit měsíčkovou mast či tinkturu proti plísním i odřeninám

21. 7. | Měsíček je další z téměř zázračných rostlin, jejichž léčivé účinky hojně využívaly už naše babičky.…