Recept na neděli: Vyzkoušejte nejlepší pivní recept

| Autor: Johana Křížková | Rubrika: ABC Zahrady a Bydlení

Představujeme vám vítězný recept soutěže o nejlepší specialitu na pivě, která byla zveřejněna v květnovém čísle časopisu F.O.O.D.

Recept na neděli: Vyzkoušejte nejlepší pivní recept

Hovězí líčka na černém pivě

4 porce příprava: 6–8 hodin

po 150 g mrkve, celeru a petržele, 300 g cibule, 500 g líček, sůl a pepř, 1 lžíce sádla, 4 kuličky nového koření, 2 bobkové listy, 2 snítky tymiánu, 6 kuliček pepře, 50 g povidel, 50 g rajského protlaku, 0,5 l černého piva, 200 ml vývaru, 50 g másla PYRÉ: 250 g pastináku, 1 jablka, 150 g cibule, 80 g másla, 1 lžíce cukru, 1 celá skořice

Zeleninu a cibuli nakrájejte. Maso naporcujte, osolte, opepřete a orestujte na sádle. Když se zatáhne, vyjměte ho a v kastrolu orestujte mrkev, celer, petržel a nakonec cibuli. Přidejte koření a restujte, až uvolní vůni. Vmíchejte povidla a protlak. Do hrnce vraťte maso, podlijte pivem a nechte zhoustnout. Zalijte vývarem a povařte. Pečte na 120 °C asi 6 až 8 hodin. Pastinák, oloupané jablko a cibuli nakrájejte. Na másle zpěňte cibuli, přidejte jablko, cukr, skořici a nechte zkaramelizovat. Přisypte pastinák a orestujte. Pak zalijte 100 ml vody a půl hodiny duste. Vyjměte skořici a vše rozmixujte se zbytkem másla. Osolte. Maso dejte stranou.

Omáčku svařte na potřebnou hustotu, sceďte a vmíchejte do ní máslo. Líčka podávejte s pastinákovým pyré ozdobená tymiánem a přelitá omáčkou.

Článek vyšel v časopise Food

Komentáře

Komentářů celkem: 0

Další články z rubriky

Kosatce jsou nejstarší okrasné rostliny. Jak je pěstovat?

Kosatce jsou nejstarší okrasné rostliny. Jak je pěstovat?

Dnes | Jemně žíhané kosatce, zvlněné, s kresbou nebo kadeřavé, s květy od sněhobílé až po tmavě fialové…

Asparágus je nenáročná rostlina, ale přesto upadl v zapomnění

Asparágus je nenáročná rostlina, ale přesto upadl v zapomnění

16. 9. | Kolik znáte druhů asparágusů. Vsadíme se, že tak dva – jeden se dává do kytic jako doplňková zeleň…

Jak poznat jedovaté a hořké hřiby: hřib satan, hořčák, kříšť a hřib medotrpký

Jak poznat jedovaté a hořké hřiby: hřib satan, hořčák, kříšť a hřib medotrpký

16. 9. | Na remízku v lese se na vás smějí hřiby jak z čítanky, ani je nestačíte sbírat, verdikt zkušeného…

Lehké večeře s vůní podzimu

Lehké večeře s vůní podzimu

15. 9. | S podzimem přichází i chladnější počasí, a tak je na čase zase začít vařit něco vydatnějšího - což…