Recept na skvělé domácí tiramisu

| Autor: MK | Rubrika: ABC Zahrady a Bydlení

Tiramisu je nejtypičtější italský dezert. Lahodný moučník si však můžete připravit sami, je vcelku snadný, tak se do něj pusťte a potěšte své chuťové buňky.

Recept na skvělé domácí tiramisu

Tiramisu

Ingredience:

250 g cukrářských piškotů
200 g zakysané smetany
100 g Ricotty
hrneček vychlazeného vanilkového pudinku
3 lžíce moučkového cukru,
1 vanilinový cukr,
150 ml silné kávy
pravé kakao na posypání

Postup:

1. Polovinu balení piškotů naskládáme do mělké mísy podlouhlého tvaru.

2. Důkladně je pokapeme kávou (piškoty mají být kávou nasáknuté, ale ne rozmočené).

3. Ze zakysané smetany, Lučiny (nebo Ricotty), pudinku a cukru vyšleháme hladký krém.

4. Polovinu krému rozetřeme na piškoty.

5. Následuje vrstva piškotů, kterou opět pokapeme kávu.

6. Navrch dáme zbytek krému a vše posypeme kakaem.

7. Necháme v lednici několik hodin rozležet.

Další články z rubriky

Jak vybrat sušičku na sušení hub, ovoce i zeleniny

Jak vybrat sušičku na sušení hub, ovoce i zeleniny

Dnes | Přemýšlíte, jak nejlépe zpracovat nasbírané houby, úrodu ovoce a zeleniny tak, abyste si na nich…

Kosatce jsou nejstarší okrasné rostliny. Jak je pěstovat?

Kosatce jsou nejstarší okrasné rostliny. Jak je pěstovat?

Včera | Jemně žíhané kosatce, zvlněné, s kresbou nebo kadeřavé, s květy od sněhobílé až po tmavě fialové…

Asparágus je nenáročná rostlina, ale přesto upadl v zapomnění

Asparágus je nenáročná rostlina, ale přesto upadl v zapomnění

16. 9. | Kolik znáte druhů asparágusů. Vsadíme se, že tak dva – jeden se dává do kytic jako doplňková zeleň…

Jak poznat jedovaté a hořké hřiby: hřib satan, hořčák, kříšť a hřib medotrpký

Jak poznat jedovaté a hořké hřiby: hřib satan, hořčák, kříšť a hřib medotrpký

16. 9. | Na remízku v lese se na vás smějí hřiby jak z čítanky, ani je nestačíte sbírat, verdikt zkušeného…