Recept na víkend: Dort Red Velvet se smetanovým krémem a malinami

| Autor: F.O.O.D. | Rubrika: ABC Zahrady a Bydlení

Prázdniny končí a naše ratolesti čeká v pondělí škola. Prvňáčci se možná těší, ale starší děti by mohly začít propadat smutku. Pro pozvednutí nálady jim můžete zkusit upéct tento lahodný dort.

Red Velvet se smetanovým krémem a malinami

forma o průměru 24 cm - příprava: 2 hodiny

* 250 g hladké mouky
* 25 g holandského kakaa
* sůl
* 240 ml podmáslí
* červené gelové barvivo
* 120 g másla
* 150 g cukru krupice
* 2 vejce
* 1 lžička vanilkového extraktu
* 1 lžička jedlé sody
* 1 lžička jablečného octa
* 500 g cream cheese
* 50 ml mléka
* 300 ml smetany ke šlehání 40%
* 300 g malin
* cukr moučka na doslazení

Troubu zapněte na 170 °C. Máslo vyšlehejte s cukrem, jedno po druhém zašlehávejte vejce o pokojové teplotě. Přidejte vanilku. Prosejte mouku, kakao a sůl.

V podmáslí rozmíchejte barvivo. K máslu pomalu střídavě všlehávejte mouku a podmáslí. Nakonec vmíchejte ocet se sodou. Těsto nalijte do formy vyložené pečicím papírem a pečte asi 45 minut.

Cream cheese smíchejte s mlékem. Vyšlehejte šlehačku s cukrem a do ní vmíchejte cream cheese. Nakonec přidejte maliny. Dort prokrojte a promažte krémem.

Náš TIP: Část krému a malin si můžete nechat navrch na ozdobu.


Irena Potměšilová

Irena od dětství miluje modelování. Před 2 lety začala dělat první dorty, hlavně pro známé a rodinu. Kamarádka jí na facebooku zprovoznila stránku Irena dorty a spokojení zákaznící od té doby prý jen přibývají.


Recept jsme převzali z časopisu F.O.O.D.

Komentáře

Komentářů celkem: 0

Čtěte také

V jednom ohni: Pekelně ostré vaření na zahřátí

V jednom ohni: Pekelně ostré vaření na zahřátí

6. 10. 2016 | Vzpomínáte si, co s vámi udělá pálivé jídlo v létě? Zpotíte se a je vám na omdlení. A víte, co…

Tradiční polévky

Tradiční polévky

6. 6. 2016 | Při představě Itálie si možná vybavíte zuppa minestrone, ale v jejím receptáři jsou i jiné…

Další články z rubriky

Triky našich babiček: Jak snadno a rychle vyčistit připálené hrnce a pekáče

Triky našich babiček: Jak snadno a rychle vyčistit připálené hrnce a pekáče

Dnes | Stačí jen chvilka nepozornosti během vaření či ohřívání a dno kastrolu pokryje hnědá až černá…

Je meloun ovoce, nebo zelenina? Plus jak vybrat fakt zralý meloun

Je meloun ovoce, nebo zelenina? Plus jak vybrat fakt zralý meloun

Včera | Meloun je nadupaný vitamíny a minerály, přitom má navzdory své sladké chuti minimum kalorií. Skvěle…

Nenáročná pokojovka kalízie je zázrak: Skvělá proti rakovině i alergiím

Nenáročná pokojovka kalízie je zázrak: Skvělá proti rakovině i alergiím

23. 7. | Léčitelé kalízii považují za téměř zázračnou bylinu a světové výzkumy jim dávají za pravdu. Téměř…

Voňavý chléb i křupavé housky aneb Jak vybrat domácí pekárnu

Voňavý chléb i křupavé housky aneb Jak vybrat domácí pekárnu

22. 7. | Milujete čerstvé křupavé pečivo, ale nemáte čas ani chuť chodit po ránu do pekárny? Pořiďte si…