Recept na víkend: Dort Red Velvet se smetanovým krémem a malinami

| Autor: F.O.O.D. | Rubrika: ABC Zahrady a Bydlení

Prázdniny končí a naše ratolesti čeká v pondělí škola. Prvňáčci se možná těší, ale starší děti by mohly začít propadat smutku. Pro pozvednutí nálady jim můžete zkusit upéct tento lahodný dort.

Red Velvet se smetanovým krémem a malinami

forma o průměru 24 cm - příprava: 2 hodiny

* 250 g hladké mouky
* 25 g holandského kakaa
* sůl
* 240 ml podmáslí
* červené gelové barvivo
* 120 g másla
* 150 g cukru krupice
* 2 vejce
* 1 lžička vanilkového extraktu
* 1 lžička jedlé sody
* 1 lžička jablečného octa
* 500 g cream cheese
* 50 ml mléka
* 300 ml smetany ke šlehání 40%
* 300 g malin
* cukr moučka na doslazení

Troubu zapněte na 170 °C. Máslo vyšlehejte s cukrem, jedno po druhém zašlehávejte vejce o pokojové teplotě. Přidejte vanilku. Prosejte mouku, kakao a sůl.

V podmáslí rozmíchejte barvivo. K máslu pomalu střídavě všlehávejte mouku a podmáslí. Nakonec vmíchejte ocet se sodou. Těsto nalijte do formy vyložené pečicím papírem a pečte asi 45 minut.

Cream cheese smíchejte s mlékem. Vyšlehejte šlehačku s cukrem a do ní vmíchejte cream cheese. Nakonec přidejte maliny. Dort prokrojte a promažte krémem.

Náš TIP: Část krému a malin si můžete nechat navrch na ozdobu.


Irena Potměšilová

Irena od dětství miluje modelování. Před 2 lety začala dělat první dorty, hlavně pro známé a rodinu. Kamarádka jí na facebooku zprovoznila stránku Irena dorty a spokojení zákaznící od té doby prý jen přibývají.


Recept jsme převzali z časopisu F.O.O.D.

Komentáře

Komentářů celkem: 0

Čtěte také

V jednom ohni: Pekelně ostré vaření na zahřátí

V jednom ohni: Pekelně ostré vaření na zahřátí

6. 10. 2016 | Vzpomínáte si, co s vámi udělá pálivé jídlo v létě? Zpotíte se a je vám na omdlení. A víte, co…

Tradiční polévky

Tradiční polévky

6. 6. 2016 | Při představě Itálie si možná vybavíte zuppa minestrone, ale v jejím receptáři jsou i jiné…

Další články z rubriky

Jak připravit džem, sirup a rosolku neboli likér z květů růží

Jak připravit džem, sirup a rosolku neboli likér z květů růží

Včera | Patří k nejoblíbenějším květinám. Jsou ozdobou každé zahrady, nádherně působí ve váze. Věděli jste…

Aby záda při zahradničení nebolela aneb Jak založit vyvýšený záhon

Aby záda při zahradničení nebolela aneb Jak založit vyvýšený záhon

17. 8. | Vyvýšené záhony s vhodnou výškou a šířkou mají mnoho výhod: Jsou estetické a nekonečně variabilní,…

Neotřelé recepty na zahradní párty

Neotřelé recepty na zahradní párty

16. 8. | Chcete se u grilu blýsknout před přáteli zajímavými recepty? Krásným letním víkendům už je skoro…

Nejkrásnější pelíšky pro psy, které si doma vyrobíte za pár korun

Nejkrásnější pelíšky pro psy, které si doma vyrobíte za pár korun

16. 8. | Také máte doma psa, který se nejraději rozvaluje ve vaší posteli a vy se ani nemůžete pořádně…