Recept na víkend: Kuře pečené s bylinkami

| Autor: F.O.O.D. | Rubrika: ABC Zahrady a Bydlení

Přinášíme další tip na lahodný víkendový oběd pro celou rodinu.

Recept na víkend: Kuře pečené s bylinkami

Kuře pečené s bylinkami

4–6 porcí - příprava: 30 minut + pečení

* 1 kuře
* sůl
* 60 g másla
* 2 biocitrony
* čerstvá máta
* tymián
* rozmarýn a řeřicha
* olivový olej
* 2 palice česneku
* 1 cibule

Troubu zapněte na 200 °C. Kuře omyjte, osušte a ze všech stran nasolte, a to i zevnitř. 3 lžíce másla smíchejte s kůrou z 1 citronu a 2 lžícemi nasekaných bylinek (kromě řeřichy) a vetřete ho do vnitřku kuřete a pod kůži na hrudníku.

Zbytek kůry z citronu okrájejte a překrojenou dužninu dejte dovnitř kuřete. Vložte ho do pekáčku vytřeného olejem prsy dolů. Druhý citron, česnek a cibuli rozpulte a položte spolu se zbylým máslem ke kuřeti.

Vložte asi na 20 minut do trouby. Pak teplotu stáhněte na 180 °C, kuře otočte a za občasného přelévání pečte ještě asi 1–1,5 hodiny doměkka. Podávejte s čerstvými bylinkami a hrubou solí.


Článek vyšel v časopise F.O.O.D. Autorkou receptu je Jaroslava Muchová.

Komentáře

Komentářů celkem: 0

Čtěte také

V jednom ohni: Pekelně ostré vaření na zahřátí

V jednom ohni: Pekelně ostré vaření na zahřátí

6. 10. 2016 | Vzpomínáte si, co s vámi udělá pálivé jídlo v létě? Zpotíte se a je vám na omdlení. A víte, co…

Tradiční polévky

Tradiční polévky

6. 6. 2016 | Při představě Itálie si možná vybavíte zuppa minestrone, ale v jejím receptáři jsou i jiné…

Další články z rubriky

Jak využít slupky z pomeranče: Na boty, hmyz i při úklidu

Jak využít slupky z pomeranče: Na boty, hmyz i při úklidu

Včera | Šťavnaté, chutné a plné vitamínů. Pomeranče jsou nejoblíbenějším jižním ovocem. Konzumujeme je jen…

Co je kapková závlaha? Ušetří vám peníze

Co je kapková závlaha? Ušetří vám peníze

23. 2. | Zalévat pitnou vodou na zahradě je luxus. Ale jak ušetřit a přitom poskytnout rostlinám dostatek…

3 skvělé polévky: Mrkvový krém, ukrajinský boršč, pórková se slaninou

3 skvělé polévky: Mrkvový krém, ukrajinský boršč, pórková se slaninou

22. 2. | Hledáte ideální jídlo na pozdní večery na zahřátí a plné zeleniny? Polévky jsou v zimě jasnou…

5 tipů, jak zbavit domácnost přebytečných věcí

5 tipů, jak zbavit domácnost přebytečných věcí

22. 2. | Zakopáváte doma o lyže, boby nebo sáně, knihovna přetéká a skříně praskají ve švech? Pokud nemáte…