Recept na víkend: Kuřecí paličky v medu se sezamem

| Autor: Jana Vašáková | Rubrika: ABC Zahrady a Bydlení

Kuřecí maso u nás patří k nejoblíbenějším. Ovšem ve spojení s medem se z něj teprve stane opravdová lahůdka!

Recept na víkend: Kuřecí paličky v medu se sezamem

Kuřecí paličky v medu se sezamem

8 paliček - příprava: 35 minut

* 8 kuřecích paliček
* 4 lžíce oleje
* 2 lžíce medu
* sůl a pepř
* 40 g sezamových semínek

Kuřecí paličky omyjte a osušte. V pekáčku zakapejte olejem a medem, dochuťte solí i pepřem a promíchejte.

Pečte v předehřáté troubě při 180 °C dozlatova, asi 30 minut. Nezapomeňte v průběhu pečení obrátit, případně trošku podlít vodou.

Podávejte obalené v sezamových semínkách.


Článek vyšel v časopise F.O.O.D. 1/2014.


Komentáře

Komentářů celkem: 0

Čtěte také

Červené zelí je dokonalý životabudič. 4 originální recepty

Červené zelí je dokonalý životabudič. 4 originální recepty

30. 10. | Využíváte v kuchyni často bílé zelí? Děláte dobře, ale ještě lépe uděláte, když si pozvete domů…

Čokoládové potěšení. Tohle jsou ty nejlepší recepty!

Čokoládové potěšení. Tohle jsou ty nejlepší recepty!

27. 10. | Žádná jiná pochoutka se nemůže pochlubit takovou světovou popularitou jako právě čokoláda.…

Další články z rubriky

Jak vyrobit růži z podzimního listí

Jak vyrobit růži z podzimního listí

Dnes | Líbí se vám nádherně zbarvené podzimní listí? Vyrazte ven do přírody, spadané listy posbírejte a…

Zimní zahrada: parametry, materiály a vytápění

Zimní zahrada: parametry, materiály a vytápění

Včera | O účelu zimní zahrady má každý jinou představu. Někdo ji považuje za obytnou místnost, jiný má v…

Bohémský styl je znovu trendy. Inspirujte se v galerii

Bohémský styl je znovu trendy. Inspirujte se v galerii

15. 11. | Toužíte ve skrytu duše po volnosti? Nudí vás poloprázdné moderní interiéry, které působí poněkud…

Řez ovocných stromů – kdy, které a jak

Řez ovocných stromů – kdy, které a jak

14. 11. | Děláte si starosti, jak udržet pěkný tvar ovocného stromku? Vysvětlíme vám, proč se vlastně řez…