Recept na víkend: Listový koláč s houbami

| Autor: F.O.O.D. | Rubrika: ABC Zahrady a Bydlení

Tenhle koláč je perfektní pro chvíle, kdy přijde návštěva a vy chcete nabídnout jen něco menšího, ale zajímavého.

Recept na víkend: Listový koláč s houbami

Listový koláč s houbami

forma o ø 24 cm - příprava: 45 minut

* 250 g listového těsta
* oříšek másla
* 100 g slaniny
* 1 feferonka (nemusí být)
* 1–2 stroužky česneku
* 250 g čerstvých hub (nejlépe lesních, ale mohou být i žampiony)
* 200 ml smetany 12%
* 3 vejce
* 100 g nastrouhaného eidamu
* několik snítek tymiánu
* špetka muškátového oříšku
* sůl a mletý pepř

Předehřejte troubu na 190 °C. Těsto rozválejte na kruhový plát, vyložte jím formu, na několika místech je na dně propíchejte vidličkou a dejte na 5 minut předpéct do trouby.

Mezitím na kousku másla opečte nakrájenou slaninu s nakrájenou feferonkou a česnekem, přidejte houby a chvilku je poduste.

Houbovou směs smíchejte se smetanou, vejci a sýrem, ochuťte ji tymiánem, kořením a solí a nalijte do předpečeného korpusu. Formu vložte do trouby a pečte asi 20 minut, až se náplň zpevní a okraje zezlátnou.


Článek jsme převzali z časopisu F.O.O.D. 10/2013. Autorem receptu je Jakub Klimeš.

Komentáře

Komentářů celkem: 0

Čtěte také

V jednom ohni: Pekelně ostré vaření na zahřátí

V jednom ohni: Pekelně ostré vaření na zahřátí

6. 10. 2016 | Vzpomínáte si, co s vámi udělá pálivé jídlo v létě? Zpotíte se a je vám na omdlení. A víte, co…

Tradiční polévky

Tradiční polévky

6. 6. 2016 | Při představě Itálie si možná vybavíte zuppa minestrone, ale v jejím receptáři jsou i jiné…

Další články z rubriky

Trvalkové záhony tón v tónu aneb Přehled modrých trvalek

Trvalkové záhony tón v tónu aneb Přehled modrých trvalek

Dnes | Vytrvalé rostliny vydrží na stanovišti řadu let, ale některé časem ztratí původní tvar nebo…

INSPIRACE: Nejkrásnější dětské pokoje pro malé i větší holky

INSPIRACE: Nejkrásnější dětské pokoje pro malé i větší holky

Včera | Chystáte se dceři zařídit nový pokojíček nebo proměnit ten stávající, ale stále nemáte představu,…

Jak připravit džem, sirup a rosolku neboli likér z květů růží

Jak připravit džem, sirup a rosolku neboli likér z květů růží

18. 8. | Patří k nejoblíbenějším květinám. Jsou ozdobou každé zahrady, nádherně působí ve váze. Věděli jste…

Aby záda při zahradničení nebolela aneb Jak založit vyvýšený záhon

Aby záda při zahradničení nebolela aneb Jak založit vyvýšený záhon

17. 8. | Vyvýšené záhony s vhodnou výškou a šířkou mají mnoho výhod: Jsou estetické a nekonečně variabilní,…