Recept na víkend: Maso pro muže

| Autor: F.O.O.D. | Rubrika: ABC Zahrady a Bydlení

Na posezení s přáteli nebo na pánské párty sklidí tenhle pečený a pak parádně odleželý bůček potlesk strávníků.

Recept na víkend: Maso pro muže

Pikantní bůček

4 porce - příprava: 2,5 hodiny + odležení

* 800 g vepřového bůčku
* sůl
* pepř
* kmín

NA POTŘENÍ A NALOŽENÍ:
* 5 větších stroužků česneku
* 1 lžíce sladké papriky
* mletá pálivá paprika (podle chuti)
* 3 lžičky rostlinného oleje
* sůl podle chuti

Bůček shora nařežte ostrým nožem na pravidelné kostičky (0,5 až 1 cm do hloubky, podle výšky tukové vrstvy), osolte, okmínujte a pomalu upečte v troubě předehřáté na 160 °C doměkka, aby se daly vytáhnout kosti (přibližně 2 hodiny).

Upečené maso nechte zchladnout, vytáhněte kosti a připravte si marinádu: česnek utřete s trochou soli, přidejte obě papriky a olej. Vznikne hustá pasta, kterou důkladně vetřete do vychladlého masa ze všech stran. Pak je zabalte do alobalu a nechte několik dnů v ledničce proležet.

Před podáváním jen seškrábněte pastu (je příliš ostrá), maso krájejte na tenoučké plátky a doplňte čerstvým chlebem, křenem a hořčicí.

Článek vyšel v časopise F.O.O.D. 9/2013.

Komentáře

Komentářů celkem: 0

Čtěte také

V jednom ohni: Pekelně ostré vaření na zahřátí

V jednom ohni: Pekelně ostré vaření na zahřátí

6. 10. 2016 | Vzpomínáte si, co s vámi udělá pálivé jídlo v létě? Zpotíte se a je vám na omdlení. A víte, co…

Tradiční polévky

Tradiční polévky

6. 6. 2016 | Při představě Itálie si možná vybavíte zuppa minestrone, ale v jejím receptáři jsou i jiné…

Další články z rubriky

Je meloun ovoce, nebo zelenina? Plus jak vybrat fakt zralý meloun

Je meloun ovoce, nebo zelenina? Plus jak vybrat fakt zralý meloun

Dnes | Meloun je nadupaný vitamíny a minerály, přitom má navzdory své sladké chuti minimum kalorií. Skvěle…

Nenáročná pokojovka kalízie je zázrak: Skvělá proti rakovině i alergiím

Nenáročná pokojovka kalízie je zázrak: Skvělá proti rakovině i alergiím

23. 7. | Léčitelé kalízii považují za téměř zázračnou bylinu a světové výzkumy jim dávají za pravdu. Téměř…

Voňavý chléb i křupavé housky aneb Jak vybrat domácí pekárnu

Voňavý chléb i křupavé housky aneb Jak vybrat domácí pekárnu

22. 7. | Milujete čerstvé křupavé pečivo, ale nemáte čas ani chuť chodit po ránu do pekárny? Pořiďte si…

Jak si vyrobit měsíčkovou mast či tinkturu proti plísním i odřeninám

Jak si vyrobit měsíčkovou mast či tinkturu proti plísním i odřeninám

21. 7. | Měsíček je další z téměř zázračných rostlin, jejichž léčivé účinky hojně využívaly už naše babičky.…