Recept na víkend: Maso pro muže

| Autor: F.O.O.D. | Rubrika: ABC Zahrady a Bydlení

Na posezení s přáteli nebo na pánské párty sklidí tenhle pečený a pak parádně odleželý bůček potlesk strávníků.

Recept na víkend: Maso pro muže

Pikantní bůček

4 porce - příprava: 2,5 hodiny + odležení

* 800 g vepřového bůčku
* sůl
* pepř
* kmín

NA POTŘENÍ A NALOŽENÍ:
* 5 větších stroužků česneku
* 1 lžíce sladké papriky
* mletá pálivá paprika (podle chuti)
* 3 lžičky rostlinného oleje
* sůl podle chuti

Bůček shora nařežte ostrým nožem na pravidelné kostičky (0,5 až 1 cm do hloubky, podle výšky tukové vrstvy), osolte, okmínujte a pomalu upečte v troubě předehřáté na 160 °C doměkka, aby se daly vytáhnout kosti (přibližně 2 hodiny).

Upečené maso nechte zchladnout, vytáhněte kosti a připravte si marinádu: česnek utřete s trochou soli, přidejte obě papriky a olej. Vznikne hustá pasta, kterou důkladně vetřete do vychladlého masa ze všech stran. Pak je zabalte do alobalu a nechte několik dnů v ledničce proležet.

Před podáváním jen seškrábněte pastu (je příliš ostrá), maso krájejte na tenoučké plátky a doplňte čerstvým chlebem, křenem a hořčicí.

Článek vyšel v časopise F.O.O.D. 9/2013.

Komentáře

Komentářů celkem: 0

Čtěte také

Padáte únavou? 8 nejčastějších příčin, proč jste bez energie

Padáte únavou? 8 nejčastějších příčin, proč jste bez energie

16. 10. | 1 | Určitě znáte naprosto chorobnou únavu, kdy jedete jako robot, jste naprosto bez energie a vždy se…

5 receptů na plněné papriky: S masem, sýrem i čočkou

5 receptů na plněné papriky: S masem, sýrem i čočkou

20. 9. | K podzimu neodmyslitelně patří i plněné papriky. Nejklasičtější jsou asi ty s mletým masem, zkuste…

Další články z rubriky

Jak pěstovat nenáročné keře s jedlými plody

Jak pěstovat nenáročné keře s jedlými plody

Včera | V zahradě bývají často nejrůznější plochy, které jen těžko najdou využití. A právě tam jsou velmi…

Štěnice zamořují Česko: Jak vypadá a jak poznat kousnutí od ní

Štěnice zamořují Česko: Jak vypadá a jak poznat kousnutí od ní

Včera | Pokud jste se probudili s větším či menším množstvím svědivých pupínků na těle a jste si jistí, že…

RECEPTY: Saláty na svačinu, večeři i jako příloha

RECEPTY: Saláty na svačinu, večeři i jako příloha

16. 10. | Salát je lehká, rychlá večeře i svačina, nemusí to být vždy jen nakrájená zelenina zalitá dresinkem…

Jak pěstovat pokojové kapradiny

Jak pěstovat pokojové kapradiny

15. 10. | Kapradiny poutají pozornost rozmanitostí tvarů listů a vnášejí do místnosti nádech tajemna a…