Recept na víkend: Maso pro muže

| Autor: F.O.O.D. | Rubrika: ABC Zahrady a Bydlení

Na posezení s přáteli nebo na pánské párty sklidí tenhle pečený a pak parádně odleželý bůček potlesk strávníků.

Recept na víkend: Maso pro muže

Pikantní bůček

4 porce - příprava: 2,5 hodiny + odležení

* 800 g vepřového bůčku
* sůl
* pepř
* kmín

NA POTŘENÍ A NALOŽENÍ:
* 5 větších stroužků česneku
* 1 lžíce sladké papriky
* mletá pálivá paprika (podle chuti)
* 3 lžičky rostlinného oleje
* sůl podle chuti

Bůček shora nařežte ostrým nožem na pravidelné kostičky (0,5 až 1 cm do hloubky, podle výšky tukové vrstvy), osolte, okmínujte a pomalu upečte v troubě předehřáté na 160 °C doměkka, aby se daly vytáhnout kosti (přibližně 2 hodiny).

Upečené maso nechte zchladnout, vytáhněte kosti a připravte si marinádu: česnek utřete s trochou soli, přidejte obě papriky a olej. Vznikne hustá pasta, kterou důkladně vetřete do vychladlého masa ze všech stran. Pak je zabalte do alobalu a nechte několik dnů v ledničce proležet.

Před podáváním jen seškrábněte pastu (je příliš ostrá), maso krájejte na tenoučké plátky a doplňte čerstvým chlebem, křenem a hořčicí.

Článek vyšel v časopise F.O.O.D. 9/2013.

Komentáře

Komentářů celkem: 0

Čtěte také

V jednom ohni: Pekelně ostré vaření na zahřátí

V jednom ohni: Pekelně ostré vaření na zahřátí

6. 10. 2016 | Vzpomínáte si, co s vámi udělá pálivé jídlo v létě? Zpotíte se a je vám na omdlení. A víte, co…

Tradiční polévky

Tradiční polévky

6. 6. 2016 | Při představě Itálie si možná vybavíte zuppa minestrone, ale v jejím receptáři jsou i jiné…

Další články z rubriky

Trvalkové záhony tón v tónu aneb Přehled modrých trvalek

Trvalkové záhony tón v tónu aneb Přehled modrých trvalek

Dnes | Vytrvalé rostliny vydrží na stanovišti řadu let, ale některé časem ztratí původní tvar nebo…

INSPIRACE: Nejkrásnější dětské pokoje pro malé i větší holky

INSPIRACE: Nejkrásnější dětské pokoje pro malé i větší holky

Včera | Chystáte se dceři zařídit nový pokojíček nebo proměnit ten stávající, ale stále nemáte představu,…

Jak připravit džem, sirup a rosolku neboli likér z květů růží

Jak připravit džem, sirup a rosolku neboli likér z květů růží

18. 8. | Patří k nejoblíbenějším květinám. Jsou ozdobou každé zahrady, nádherně působí ve váze. Věděli jste…

Aby záda při zahradničení nebolela aneb Jak založit vyvýšený záhon

Aby záda při zahradničení nebolela aneb Jak založit vyvýšený záhon

17. 8. | Vyvýšené záhony s vhodnou výškou a šířkou mají mnoho výhod: Jsou estetické a nekonečně variabilní,…