Recept na víkend: Maso pro muže

| Autor: F.O.O.D. | Rubrika: ABC Zahrady a Bydlení

Na posezení s přáteli nebo na pánské párty sklidí tenhle pečený a pak parádně odleželý bůček potlesk strávníků.

Recept na víkend: Maso pro muže

Pikantní bůček

4 porce - příprava: 2,5 hodiny + odležení

* 800 g vepřového bůčku
* sůl
* pepř
* kmín

NA POTŘENÍ A NALOŽENÍ:
* 5 větších stroužků česneku
* 1 lžíce sladké papriky
* mletá pálivá paprika (podle chuti)
* 3 lžičky rostlinného oleje
* sůl podle chuti

Bůček shora nařežte ostrým nožem na pravidelné kostičky (0,5 až 1 cm do hloubky, podle výšky tukové vrstvy), osolte, okmínujte a pomalu upečte v troubě předehřáté na 160 °C doměkka, aby se daly vytáhnout kosti (přibližně 2 hodiny).

Upečené maso nechte zchladnout, vytáhněte kosti a připravte si marinádu: česnek utřete s trochou soli, přidejte obě papriky a olej. Vznikne hustá pasta, kterou důkladně vetřete do vychladlého masa ze všech stran. Pak je zabalte do alobalu a nechte několik dnů v ledničce proležet.

Před podáváním jen seškrábněte pastu (je příliš ostrá), maso krájejte na tenoučké plátky a doplňte čerstvým chlebem, křenem a hořčicí.

Článek vyšel v časopise F.O.O.D. 9/2013.

Komentáře

Komentářů celkem: 0

Čtěte také

Červené zelí je dokonalý životabudič. 4 originální recepty

Červené zelí je dokonalý životabudič. 4 originální recepty

30. 10. | Využíváte v kuchyni často bílé zelí? Děláte dobře, ale ještě lépe uděláte, když si pozvete domů…

Čokoládové potěšení. Tohle jsou ty nejlepší recepty!

Čokoládové potěšení. Tohle jsou ty nejlepší recepty!

27. 10. | Žádná jiná pochoutka se nemůže pochlubit takovou světovou popularitou jako právě čokoláda.…

Další články z rubriky

Zahradníkův rok: Co je třeba udělat na zahradě v prosinci

Zahradníkův rok: Co je třeba udělat na zahradě v prosinci

Dnes | V prosinci asi každý člověk, zahrádkáře nevyjímaje, žije přípravou na vánoční svátky. Dobrý…

Oblíbené vepřové maso: Zkuste řízek, pomazánku nebo koleno

Oblíbené vepřové maso: Zkuste řízek, pomazánku nebo koleno

Včera | Co by to bylo za kuchyni bez šťavnatého a křupavého masa? Vyzkoušejte bůček, pomazánku z něj nebo…

Vánoční květiny: Co potřebuje brambořík, azalka a vánoční hvězda

Vánoční květiny: Co potřebuje brambořík, azalka a vánoční hvězda

10. 12. | Jmelí, zelené větvičky, ale i živé kvetoucí květiny se postarají o sváteční vánoční atmosféru.…

Studený porcelán: Jak vyrobit ozdoby na stromeček ze škrobu a jedlé sody

Studený porcelán: Jak vyrobit ozdoby na stromeček ze škrobu a jedlé sody

9. 12. | Hmota, které se říká studený porcelán, je lehká, tvárná, skvěle vypadá, a co je nejdůležitější,…