Recept na víkend: Vepřová panenka ve slanině s houbovou omáčkou

| Autor: MK | Rubrika: ABC Zahrady a Bydlení

Měsíc srpen i září jsou ve znamení hub. Pokud jste milovníci této lesní pochoutky, připravte podle receptu šéfkuchaře pro své přátele opravdovou pochoutku.

Recept na víkend: Vepřová panenka ve slanině s houbovou omáčkou

Vepřová panenka ve slanině podávaná s houbovou omáčkou

Recept na deset porcí:

Vepřová panenka 1500 g
Smetana ke šlehání 400 g
Lahůdková slanina 300 g
Máslo 100 g
Houby čerstvé 400 g
Sůl 10 g
Pepř ml. 3 g
Olej 100 g

Vepřovou panenku očistíme, nakrájíme na cca 150 g špalíčky, které opepříme, osolíme, zabalíme do slaniny a opečeme zprudka na oleji po všech stranách asi dvě minuty a dáme na tři minuty zapéct do trouby, rozehřáté na 180 stupňů.

Očištěné a na plátky nakrájené houby orestujeme na másle, opepříme, zalijeme smetanou a necháme přejít jemně varem. Poté osolíme a případně dochutíme pepřem. Na střed talíře dáme hříbkovou omáčku a na ni klademe maso rozkrojené šikmým řezem. Podáváme se žemlovým knedlíkem.

Jiří Švestka, šéfkuchař hotelu Horizont v Peci pod Sněžkou.

Komentáře

Komentářů celkem: 0

Další články z rubriky

Udělejte dětem radost: Pořiďte jim zahradní nábytek

Udělejte dětem radost: Pořiďte jim zahradní nábytek

Včera | Ne, vůbec to není luxus pořídit dítěti na zahradu vlastní stůl a lavici nebo houpačku. Nebudete se…

Kde ubytovat návštěvu: Pořiďte si levnou rozkládací pohovku

Kde ubytovat návštěvu: Pořiďte si levnou rozkládací pohovku

24. 5. | Praktická malá sedačka, která se dá rozložit i na spaní, nemusí být nutně drahá. Pořídit se dá…

Barvy na zahrádce i na talíři: Objevte mangold

Barvy na zahrádce i na talíři: Objevte mangold

23. 5. | Mangold je jemná a nejdéle známá listová zelenina na světě, na které si labužnicky pochutnávali už…

Neviditelné smutnice: Dejte se do boje se škůdci!

Neviditelné smutnice: Dejte se do boje se škůdci!

21. 5. | Právě nyní si často s novým substrátem na přesazení pokojových květin přineseme smutnice, které…