Recept na víkend: Vepřová panenka ve slanině s houbovou omáčkou

| Autor: MK | Rubrika: ABC Zahrady a Bydlení

Měsíc srpen i září jsou ve znamení hub. Pokud jste milovníci této lesní pochoutky, připravte podle receptu šéfkuchaře pro své přátele opravdovou pochoutku.

Recept na víkend: Vepřová panenka ve slanině s houbovou omáčkou

Vepřová panenka ve slanině podávaná s houbovou omáčkou

Recept na deset porcí:

Vepřová panenka 1500 g
Smetana ke šlehání 400 g
Lahůdková slanina 300 g
Máslo 100 g
Houby čerstvé 400 g
Sůl 10 g
Pepř ml. 3 g
Olej 100 g

Vepřovou panenku očistíme, nakrájíme na cca 150 g špalíčky, které opepříme, osolíme, zabalíme do slaniny a opečeme zprudka na oleji po všech stranách asi dvě minuty a dáme na tři minuty zapéct do trouby, rozehřáté na 180 stupňů.

Očištěné a na plátky nakrájené houby orestujeme na másle, opepříme, zalijeme smetanou a necháme přejít jemně varem. Poté osolíme a případně dochutíme pepřem. Na střed talíře dáme hříbkovou omáčku a na ni klademe maso rozkrojené šikmým řezem. Podáváme se žemlovým knedlíkem.

Jiří Švestka, šéfkuchař hotelu Horizont v Peci pod Sněžkou.

Komentáře

Komentářů celkem: 0

Další články z rubriky

Jak vybrat sušičku na sušení hub, ovoce i zeleniny

Jak vybrat sušičku na sušení hub, ovoce i zeleniny

Dnes | Přemýšlíte, jak nejlépe zpracovat nasbírané houby, úrodu ovoce a zeleniny tak, abyste si na nich…

Kosatce jsou nejstarší okrasné rostliny. Jak je pěstovat?

Kosatce jsou nejstarší okrasné rostliny. Jak je pěstovat?

Včera | Jemně žíhané kosatce, zvlněné, s kresbou nebo kadeřavé, s květy od sněhobílé až po tmavě fialové…

Asparágus je nenáročná rostlina, ale přesto upadl v zapomnění

Asparágus je nenáročná rostlina, ale přesto upadl v zapomnění

16. 9. | Kolik znáte druhů asparágusů. Vsadíme se, že tak dva – jeden se dává do kytic jako doplňková zeleň…

Jak poznat jedovaté a hořké hřiby: hřib satan, hořčák, kříšť a hřib medotrpký

Jak poznat jedovaté a hořké hřiby: hřib satan, hořčák, kříšť a hřib medotrpký

16. 9. | Na remízku v lese se na vás smějí hřiby jak z čítanky, ani je nestačíte sbírat, verdikt zkušeného…