Recept od čtenářky časopisu F.O.O.D.: Retro štafetky - chuť dětství

| Autor: F.O.O.D. | Rubrika: ABC Zahrady a Bydlení

Dlouho jsem hledala recept na moučník, který jsem znala z cukráren svého dětství. A konečně jsem ho objevila.

Recept od čtenářky časopisu F.O.O.D.: Retro štafetky - chuť dětství

Retro štafetky

10 kousků - příprava: 35 minut + chlazení

* 4 bílky
* 100 g krupicového cukru
* 4 lžíce hladké mouky
* 50 g mletých vlašských ořechů

NÁPLŇ:
* 80 g másla
* 3 lžíce hladké mouky
* 3 lžíce moučkového cukru
* 80 ml silné kávy

NA DOKONČENÍ:
* hotová čokoládová poleva

Troubu předehřejte na 200 °C, plech vyložte pečicím papírem. Z bílků a cukru ušlehejte pevný sníh. Po částech zlehka zašlehejte mouku a ořechy a těsto rozetřete na připravený plech. Dejte do trouby, snižte teplotu na 170 °C a pečte asi 15 minut. Hlídejte, aby se těsto nevysušilo a aby nebylo příliš tmavé.

Upečený korpus překlopte, stáhněte z něj pečicí papír a nechte vychladnout. Asi 30 g másla rozpusťte v kastrolu, odstavte a vmíchejte mouku a 30 g cukru. Vraťte na sporák, zašlehejte kávu a za stálého míchání povařte. Zbytek másla utřete se zbylým cukrem a zapracujte do něj vychladlou kávovou směs a vyšlehejte.

Vychlazený plát ořízněte a nakrájejte na 3 díly a spojte je krémem. Odleželé štafetky krájejte na řezy a šikmo je namáčejte v čokoládové polevě. Nechte ztuhnout na mřížce.


Článek vyšel v časopise F.O.O.D. 12/2013. Autorka receptu: Renata Dupalová

Čtěte také

Červené zelí je dokonalý životabudič. 4 originální recepty

Červené zelí je dokonalý životabudič. 4 originální recepty

30. 10. | Využíváte v kuchyni často bílé zelí? Děláte dobře, ale ještě lépe uděláte, když si pozvete domů…

Čokoládové potěšení. Tohle jsou ty nejlepší recepty!

Čokoládové potěšení. Tohle jsou ty nejlepší recepty!

27. 10. | Žádná jiná pochoutka se nemůže pochlubit takovou světovou popularitou jako právě čokoláda.…

Další články z rubriky

Jak vyrobit růži z podzimního listí

Jak vyrobit růži z podzimního listí

Dnes | Líbí se vám nádherně zbarvené podzimní listí? Vyrazte ven do přírody, spadané listy posbírejte a…

Zimní zahrada: parametry, materiály a vytápění

Zimní zahrada: parametry, materiály a vytápění

Včera | O účelu zimní zahrady má každý jinou představu. Někdo ji považuje za obytnou místnost, jiný má v…

Bohémský styl je znovu trendy. Inspirujte se v galerii

Bohémský styl je znovu trendy. Inspirujte se v galerii

15. 11. | Toužíte ve skrytu duše po volnosti? Nudí vás poloprázdné moderní interiéry, které působí poněkud…

Řez ovocných stromů – kdy, které a jak

Řez ovocných stromů – kdy, které a jak

14. 11. | Děláte si starosti, jak udržet pěkný tvar ovocného stromku? Vysvětlíme vám, proč se vlastně řez…