Recept od čtenářky časopisu F.O.O.D.: Zapečený květák

| Autor: F.O.O.D. | Rubrika: ABC Zahrady a Bydlení

Tento recept vymyslela moje maminka. Na podzim se prodávaly krásné květáky za dobrou cenu, tak se u nás doma dělal docela často, napsala nám čtenářka Zuzka.

Recept od čtenářky časopisu F.O.O.D.: Zapečený květák

Zapečený květák

4–6 porcí - příprava: 50 minut

* 1 velký květák
* 4 vejce
* olej
* sůl
* 1 velká cibule
* 1 pórek (světlá část)

Květák rozdělte na růžičky a v páře uvařte do mírného změknutí. Potom ho nakrájete na menší kousky a posolte. Vodu zpod pařáku nechte vychladnout a pak ji (asi 80 ml) rozkvedlejte s vajíčky.

Na pánvi na oleji lehce osmažte jemně nakrájenou cibuli a pórek. Na dno pekáčku rozložte orestovanou cibuli s pórkem a přidejte vrstvu květáku.

Vše zalijte připravenými vajíčky, lehce pokapejte olejem a zapečte v troubě předehřáté na 175 °C dozlatova (25 až 30 minut).

Květák podávejte s vařenými bramborami a dozdobený zeleninou jako výborný, levný a rychlý oběd.


Recept jsme převzali z časopisu F.O.O.D. 2/2014. Autorkou receptu je čtenářka Zuzka Skoumalová.

Komentáře

Komentářů celkem: 0

Čtěte také

Padáte únavou? 8 nejčastějších příčin, proč jste bez energie

Padáte únavou? 8 nejčastějších příčin, proč jste bez energie

16. 10. | 1 | Určitě znáte naprosto chorobnou únavu, kdy jedete jako robot, jste naprosto bez energie a vždy se…

5 receptů na plněné papriky: S masem, sýrem i čočkou

5 receptů na plněné papriky: S masem, sýrem i čočkou

20. 9. | K podzimu neodmyslitelně patří i plněné papriky. Nejklasičtější jsou asi ty s mletým masem, zkuste…

Další články z rubriky

Jak usušit okrasné dýně. A jak jedlé dýně uložit na zimu

Jak usušit okrasné dýně. A jak jedlé dýně uložit na zimu

Dnes | Pokud víte o využití dýně, tedy správně tykve, jen to, že se dá pěkně vyřezat a se svíčkou uvnitř…

Štěnice zamořují Česko: Jak vypadá a jak poznat kousnutí od ní

Štěnice zamořují Česko: Jak vypadá a jak poznat kousnutí od ní

Včera | Pokud jste se probudili s větším či menším množstvím svědivých pupínků na těle a jste si jistí, že…

Jak pěstovat nenáročné keře s jedlými plody

Jak pěstovat nenáročné keře s jedlými plody

17. 10. | V zahradě bývají často nejrůznější plochy, které jen těžko najdou využití. A právě tam jsou velmi…

RECEPTY: Saláty na svačinu, večeři i jako příloha

RECEPTY: Saláty na svačinu, večeři i jako příloha

16. 10. | Salát je lehká, rychlá večeře i svačina, nemusí to být vždy jen nakrájená zelenina zalitá dresinkem…