Recept podle šéfkuchaře - Smažené meruňky

| Autor: MK | Rubrika: ABC Zahrady a Bydlení

Sezóna meruněk je tady. Pokud chcete ochutnat něco netradičního a zároveň pohostit přátele, připravte jako "sladkou tečku" po obědě smažené meruňky.

Recept podle šéfkuchaře - Smažené meruňky

Smažené meruňky se skořicí podávané s vanilkovou zmrzlinou

Suroviny pro čtyři porce:

Meruňky čerstvé 500 g
Smetana 33% 100 g
Vanilková zmrzlina 160 g
Cukr moučka 80 g
Skořice mletá 4 g
Sůl 3 g
Mouka hrubá 200 g
Vejce 2 ks
Rum 4 cl
Olej 200 g
Čokoláda na vaření 120 g

Z mouky vajec a trošky vody si uděláme těstíčko, které osolíme a přidáme rum. Meruňky omyjeme, osušíme a vyloupneme pecky. Půlky meruněk obalíme v cukru se skořicí, následně i v těstíčku a usmažíme na rozpáleném oleji. Usmažené meruňky dáme na talíř, posypeme cukrem, přidáme kopeček zmrzliny, ozdobíme vyšlehanou smetanou a pokapeme rozehřátou čokoládou. Dozdobíme čerstvou mátou. Dobrou chuť


Recept pro vás připravil šéfkuchař hotelu Horizont v Peci pod Sněžkou Jiří Švestka.

Komentáře

Komentářů celkem: 0

Další články z rubriky

Pozor! Těmito chybami ničíte svoji vánoční hvězdu

Pozor! Těmito chybami ničíte svoji vánoční hvězdu

Včera | Při nákupu byla nádherně zelená a červená, ale teď opadává, usychá a vypadá to, že nevydrží ani do…

Vánoční květiny: Co potřebuje brambořík, azalka a vánoční hvězda

Vánoční květiny: Co potřebuje brambořík, azalka a vánoční hvězda

Včera | Jmelí, zelené větvičky, ale i živé kvetoucí květiny se postarají o sváteční vánoční atmosféru.…

Studený porcelán: Jak vyrobit ozdoby na stromeček ze škrobu a jedlé sody

Studený porcelán: Jak vyrobit ozdoby na stromeček ze škrobu a jedlé sody

9. 12. | Hmota, které se říká studený porcelán, je lehká, tvárná, skvěle vypadá, a co je nejdůležitější,…

Cukroví z rodinného receptáře: Pracny, linecké i rohlíčky

Cukroví z rodinného receptáře: Pracny, linecké i rohlíčky

8. 12. | 1 | S vánočním cukrovím je to jako s domácími koláči. Recepty se dědí z generace na generaci. Máte už…