Recepty provoněné vínem: Hovězí, kachna i risotto

| Autor: F.O.O.D. | Rubrika: ABC Zahrady a Bydlení

V době vinobraní nesmíme zapomínat na víno jako na cennou surovinu. Červené, bílé, šumivé, vždy dodá jídlu nezaměnitelnou chuť.

Recepty provoněné vínem: Hovězí, kachna i risotto

Risotto s telecím masem a proseccem

2 porce příprava: 30 minut

1 lžíce olivového oleje, 1 malá cibule, 100 g telecího masa, 250 g rýže typu arborio, tymián, 200 g sušených rajčat, sůl a pepř, 250 ml prosecca, 750 ml zeleninového vývaru, 3 lžíce másla, 80 g strouhaného parmazánu

Na olivovém oleji orestujte nasekanou cibuli, přidejte na menší kousky nakrájené maso a osmahněte ho dozlatova. Následně přidejte rýži, tymián a sušená rajčata. Osolte a opepřete. Postupně přilévejte střídavě prosecco a zeleninový vývar. Za stálého míchání vyčkejte, než se tekutina vstřebá. Když rýže změkne, zjemněte risotto máslem a parmazánem.

Recepty na další pokrmy najdete v následujících kapitolách. Pokud se chcete podívat na konkrétní pokrm, zvolte si ho v boxíku a zbytek textu se vám vůbec nezobrazí. Jestliže si chcete článek přečíst celý, postupujte po kapitolách tak, jak za sebou následují.

Následující »

Další články z rubriky

Jak pěstovat banánovník: Potřebuje spoustu světla!

Jak pěstovat banánovník: Potřebuje spoustu světla!

Dnes | Banánovník se běžně pěstuje doma jako pokojová rostlina, ale někdy nepřežije ani do období kvetení.…

Jak využít slupky z pomeranče: Na boty, hmyz i při úklidu

Jak využít slupky z pomeranče: Na boty, hmyz i při úklidu

Včera | Šťavnaté, chutné a plné vitamínů. Pomeranče jsou nejoblíbenějším jižním ovocem. Konzumujeme je jen…

Co je kapková závlaha? Ušetří vám peníze

Co je kapková závlaha? Ušetří vám peníze

23. 2. | Zalévat pitnou vodou na zahradě je luxus. Ale jak ušetřit a přitom poskytnout rostlinám dostatek…

3 skvělé polévky: Mrkvový krém, ukrajinský boršč, pórková se slaninou

3 skvělé polévky: Mrkvový krém, ukrajinský boršč, pórková se slaninou

22. 2. | Hledáte ideální jídlo na pozdní večery na zahřátí a plné zeleniny? Polévky jsou v zimě jasnou…