Recepty provoněné vínem: Hovězí, kachna i risotto

| Autor: F.O.O.D. | Rubrika: ABC Zahrady a Bydlení

V době vinobraní nesmíme zapomínat na víno jako na cennou surovinu. Červené, bílé, šumivé, vždy dodá jídlu nezaměnitelnou chuť.

Recepty provoněné vínem: Hovězí, kachna i risotto

Risotto s telecím masem a proseccem

2 porce příprava: 30 minut

1 lžíce olivového oleje, 1 malá cibule, 100 g telecího masa, 250 g rýže typu arborio, tymián, 200 g sušených rajčat, sůl a pepř, 250 ml prosecca, 750 ml zeleninového vývaru, 3 lžíce másla, 80 g strouhaného parmazánu

Na olivovém oleji orestujte nasekanou cibuli, přidejte na menší kousky nakrájené maso a osmahněte ho dozlatova. Následně přidejte rýži, tymián a sušená rajčata. Osolte a opepřete. Postupně přilévejte střídavě prosecco a zeleninový vývar. Za stálého míchání vyčkejte, než se tekutina vstřebá. Když rýže změkne, zjemněte risotto máslem a parmazánem.

Recepty na další pokrmy najdete v následujících kapitolách. Pokud se chcete podívat na konkrétní pokrm, zvolte si ho v boxíku a zbytek textu se vám vůbec nezobrazí. Jestliže si chcete článek přečíst celý, postupujte po kapitolách tak, jak za sebou následují.

Následující »

Další články z rubriky

Nejen pro bioženy: Kompostovat můžete i v bytě díky vermikompostéru

Nejen pro bioženy: Kompostovat můžete i v bytě díky vermikompostéru

Dnes | Naučíme vás, jak na vermikompostování. Ušetříte za odvoz odpadu a k tomu zdarma získáte…

Hortenzie jsou jedny z nejkrásnějších rostlin. Jak je pěstovat?

Hortenzie jsou jedny z nejkrásnějších rostlin. Jak je pěstovat?

25. 6. | Hortenzie se svými kulovitými květy vykvétají celou škálou barev. Některé připomínají středověký…

Jak si vyrobit originální koš z obyčejného lana. Bez šití!

Jak si vyrobit originální koš z obyčejného lana. Bez šití!

24. 6. | Je elegantní a praktický. Uložit do něj můžete klubíčka vlny, hračky, deku k televizi, různé…

Jak zamrazit bylinky, aby i v zimě měly barvu a chuť? Použijte olej

Jak zamrazit bylinky, aby i v zimě měly barvu a chuť? Použijte olej

23. 6. | Na brambory, do polévek, omáček, pomazánek… Čerstvé bylinky dodají jídlu šmrnc a aroma. Ne každý z…