Recepty z hlávkového salátu

Recepty z hlávkového salátu

Hlávkový salát je jeden z nejstarších druhů zeleniny, je snadno stravitelný, má vysokou biologickou hodnotu a je oblíbený pro velké možnosti jeho úpravy v kuchyni.

Hlávkový salát s vejci

2 hlávky salátu Zakysaná smetana 2 lžičky plnotučné hořčice 2 vejce vařená natvrdo špetka sladké papriky, pepře a soli Pažitka Citrónová šťáva

Salát opereme, necháme okapat a rozdělíme na čtvrtky. Smetanu promícháme s hořčicí, solí a kořením, salát přelijeme zálivkou, posypeme nadrobno rozsekanými vejci, pažitkou a pokapeme citronovou šťávou.

Obměna: zakysanou smetanu nahradíme bílým jogurtem.

Hlávkový salát s mozzarellou a tuňákem

1 hlávkový salát 100 g mozzarely 4 vejce vařená natvrdo 1 plechovka tuňáka 500 g rajčat 4 lžíce olivového oleje sůl

Salát omyjeme, necháme okapat a natrháme jej na menší kousky, přidáme na malé kousky nakrájená rajčata a mozzarellu, rozdrobeného okapaného tuňáka a nakrájená vejce. Osolíme, přidáme olej a vše dobře promícháme.

Další recepty z vybraných ingrediencí můžete nyní vyhledávat pomocí katalogu potravin!

Doporučujeme

Články odjinud