Rodinné poklady: Jak na tradiční české pokrmy

| Autor: F.O.O.D. | Rubrika: ABC Zahrady a Bydlení

Generacemi prověřené, máme je v chuťové paměti i v rukou. Recepty na omáčky, fazolky na smetaně a guláše patří mezi rodinné poklady. Podělme se o ně.

Rodinné poklady: Jak na tradiční české pokrmy

Houbová omáčka s knedlíky

4 porce příprava: 160 minut

1 kg hovězí pečeně, 100 g špeku, 100 g másla, 4 šalotky, 100 g sušených lišek, 200 ml bílého vína, 1 lžička kmínu

KNEDLÍKY: 2 rohlíky, 200 g polohrubé mouky, sůl, 250 ml polotučného mléka, 2 vejce

Hovězí prošpikujte nakrájeným špekem (zbytek odložte), opečte ze všech stran na másle. Maso vyjměte a ve výpeku orestujte zbylý špek a jemně nasekanou šalotku. Přidejte namočené lišky, opečte je a podlijte vínem. Až se odpaří alkohol, vraťte maso a dejte přiklopené péct při 180 °C do trouby (asi 120 minut), podle potřeby podlévejte. Na knedlíky smíchejte rohlíky nakrájené na kostičky s moukou a špetkou soli, přidejte mléko a žloutky, promíchejte. Z bílků ušlehejte sníh a vmíchejte do těsta, které rozdělíte do mikrotenových pytlíků tak, že ho shrnete na dno a zformujete do válečků. Uzavřete a uvařte ve vroucí vodě (asi 28 minut – po 14 minutách obraťte).

Recepty na další pokrmy najdete v následujících kapitolách. Pokud se chcete podívat na konkrétní pokrm, zvolte si ho v boxíku a zbytek textu se vám vůbec nezobrazí. Jestliže si chcete článek přečíst celý, postupujte po kapitolách tak, jak za sebou následují.

Následující »

Komentáře

Komentářů celkem: 0

Další články z rubriky

Udělejte dětem radost: Pořiďte jim zahradní nábytek

Udělejte dětem radost: Pořiďte jim zahradní nábytek

Včera | Ne, vůbec to není luxus pořídit dítěti na zahradu vlastní stůl a lavici nebo houpačku. Nebudete se…

Kde ubytovat návštěvu: Pořiďte si levnou rozkládací pohovku

Kde ubytovat návštěvu: Pořiďte si levnou rozkládací pohovku

24. 5. | Praktická malá sedačka, která se dá rozložit i na spaní, nemusí být nutně drahá. Pořídit se dá…

Barvy na zahrádce i na talíři: Objevte mangold

Barvy na zahrádce i na talíři: Objevte mangold

23. 5. | Mangold je jemná a nejdéle známá listová zelenina na světě, na které si labužnicky pochutnávali už…

Neviditelné smutnice: Dejte se do boje se škůdci!

Neviditelné smutnice: Dejte se do boje se škůdci!

21. 5. | Právě nyní si často s novým substrátem na přesazení pokojových květin přineseme smutnice, které…