Rybí hody: Vyzkoušejte pstruha, tuňáka i candáta

| Autor: F.O.O.D. | Rubrika: ABC Zahrady a Bydlení

Ať už se rozhodnete pro pstruha jako českou klasiku, mořskou rybu nebo candáta s exotickou omáčkou, uděláte něco pro své zdraví i mlsné chutě.

Rybí hody: Vyzkoušejte pstruha, tuňáka i candáta

Filety pstruha s květákovým pyré

4 porce příprava: 30 minut

2 pstruzi, 300 g másla, 800 g květáku (1 větší hlávka), 80 g šalotky (2–3), 3 citrony, 200 ml smetany 33%, sůl

Pstruhy vyfiletujte a vykostěte. Filety ponořte do přepuštěného másla a nechte 5–10 minut pošírovat. Podávejte s květákovým pyré. Květák omyjte a rozdělte na růžičky. Na 50 g másla je orestujte, přidejte nasekané šalotky a zakapejte citrony. Vlijte smetanu a povařte. Uvařený květák rozmixujte se solí a přidejte trošku másla na zjemnění.

Co je to POŠÍROVÁNÍ? Příprava jídla, kdy se surovina ponechá po krátkou dobu v horké tekutině, jež nesmí přesáhnout teplotu 95 °C, obvykle je to 80 °C. Nesmí se vařit! Jídlo si tak zachová svou původní chuť.

Následující »

Komentáře

Komentářů celkem: 0

Další články z rubriky

Skříně, barvy, design: Jak prakticky a osobitě zařídit ložnici

Skříně, barvy, design: Jak prakticky a osobitě zařídit ložnici

Včera | Ložnice není jen místem na spaní, ale měla by být soukromou oázou, kde se příjemně odpočívá. Proto…

Špinavé žaluzie: Vyzkoušejte rukavice či speciální kartáč

Špinavé žaluzie: Vyzkoušejte rukavice či speciální kartáč

26. 4. | Jsou moderní, praktické, efektivní. Okna zastíní skvěle. Pokud je ale doma máte, určitě už jste…

Je čas sázet hrách, řepu a špenát: Kde se jim bude dařit

Je čas sázet hrách, řepu a špenát: Kde se jim bude dařit

25. 4. | Na horách sejou hrách, na dolině špenát a červenou řepu... Dětská říkanka je dobrá mnemotechnická…

Vypěstujte si kávovník: Potřebuje jen světlo a teplo

Vypěstujte si kávovník: Potřebuje jen světlo a teplo

23. 4. | Kávovník vypěstovaný doma zavoní poprvé, když pokvete, podruhé, až budete pražit jeho semena, a…