Rychlé recepty od pondělí do pátku: Hráškový krém i gnocchi

| Autor: F.O.O.D. | Rubrika: ABC Zahrady a Bydlení

S koncem prázdnin zase přibylo povinností, a proto vám jistě přijdou vhod rychlé recepty na chutné pokrmy, kterými nasytíte i potěšíte celou rodinu.

Rychlé recepty od pondělí do pátku: Hráškový krém i gnocchi

Pondělí: Bramborové gnocchi s houbovou omáčkou

4 porce, příprava: 30 minut

2 šalotky, 2 lžíce olivového oleje, 4 kuřecí prsa, sůl a pepř, 250 g žampionů, kmín a tymián, 2 lžíce smetany, 800 g bramborových gnocchi

Na oleji orestujte nasekanou šalotku, přidejte na kousky nakrájené maso, sůl a pepř. Duste asi 10 minut, podle potřeby podlijte vodou, přidejte plátky žampionů, kmín a tymián. Vařte ještě 5 minut, nakonec dochuťte smetanou. V osolené vodě uvařte podle návodu gnocchi. Podávejte s masem a omáčkou, ozdobte čerstvým tymiánem.

Následující »

Komentáře

Komentářů celkem: 0

Další články z rubriky

Jak vybrat sušičku na sušení hub, ovoce i zeleniny

Jak vybrat sušičku na sušení hub, ovoce i zeleniny

Dnes | Přemýšlíte, jak nejlépe zpracovat nasbírané houby, úrodu ovoce a zeleniny tak, abyste si na nich…

Kosatce jsou nejstarší okrasné rostliny. Jak je pěstovat?

Kosatce jsou nejstarší okrasné rostliny. Jak je pěstovat?

Včera | Jemně žíhané kosatce, zvlněné, s kresbou nebo kadeřavé, s květy od sněhobílé až po tmavě fialové…

Asparágus je nenáročná rostlina, ale přesto upadl v zapomnění

Asparágus je nenáročná rostlina, ale přesto upadl v zapomnění

16. 9. | Kolik znáte druhů asparágusů. Vsadíme se, že tak dva – jeden se dává do kytic jako doplňková zeleň…

Jak poznat jedovaté a hořké hřiby: hřib satan, hořčák, kříšť a hřib medotrpký

Jak poznat jedovaté a hořké hřiby: hřib satan, hořčák, kříšť a hřib medotrpký

16. 9. | Na remízku v lese se na vás smějí hřiby jak z čítanky, ani je nestačíte sbírat, verdikt zkušeného…