Saint Laurent – český sýr k vínu s nádechem Francie

Přestože skončilo období dalekých cest za poznáním – čas dovolených, nekončí doba vzpomínek na ně a jejich rozmanité vůně, právě naopak. V podzimním období se můžeme těšit na sklizeň vína, první svatomartinská vína a posezení s přáteli u sklenky tohoto lahodného moku.

Vraťme se k vůním a chutím Francie s novým sýrem Saint Laurent české mlékárny Olešnice skupiny Interlacto. Nezapomínejme, že správně zvolená kombinace sýra a vína dokáže umocnit kulinářský zážitek z pokrmu i nápoje. Tento sýr výborně doplňuje požitek při konzumaci vína. Díky mléku, z kterého se sýr vyrábí obsahuje Saint Laurent pro naše tělo dostatek vápníku, zdraví prospěšných látek a vitamínů A, E, D, K. Sýr Saint Laurent je vyráběn klasickou metodou s velkým podílem ručního zpracování výhradně z českých surovin.

„Sýr Saint Laurent se hodí ke konzumaci vína, je však výborný i na sýrových talířích spolu s dalšími typy kvalitních sýrů,“ říká Ing. Jiří Klos, obchodní ředitel mlékárenské divize Interlacto. „Výrobou sýra Saint Laurent reagujeme na rostoucí poptávku po sýrech určených k vínu a také po přírodních a zdravých výrobcích, kterými sýr Saint Laurent díky svému zpracování je,“ dodává Ing. Jiří Klos

V některých zemích, zvláště ve Francii, je spojení vína a sýru neodmyslitelně spjato a jejich chutě se navzájem doplňují a vytváří harmonii chutí. Vyzkoušejte nový sýr Saint Laurent, při jehož konzumaci se budete cítit jako pravý francouští gurmáni.

Výroba sýrů je sama o sobě malou vědou. Jedná se o srážení mléka buď pomocí kyseliny mléčné (bakterií) nebo pomocí syřidel. V podstatě můžeme říci, že sýr je vysrážený mléčný koncentrát, který vzniká tím, že se srazí mléčná bílkovina. Ta podporuje růst kostí a zrychluje také jejich obnovu a tvrdost. Historii sýrů není přesně známá, první zmínka o sýru je až z období Sumeru. Další zmínky bychom nalezli v Bibli nebo v Homérově Odyssei, který se o sýru také zmiňuje. Podle odborníků souvisí jeho vznik velmi úzce s domestikací ovcí (cílevědomé přetváření divoce

žijících živočichů v druhy vhodné k chovu). Známá pověst téměř ve všech národech praví, že vnik sýru souvisí s kupcem, který přepravoval mléko ve vacích z ovčích žaludků tak dlouho, až jednoho dne vznikla podivná bílá hmota velmi zajímavé chuti.

Výrobek lze zakoupit v obchodní síti Billa a do konce roku bude její distribuce rozšířena MOC sýru …..je 99,-Kč / 480 g

Interlacto, spol. s.r.o. – společnost podniká v oboru zpracování mléka a sdružuje mlékárny Olešnice, Moravia Lacto v Jihlavě a mlékárnu Bohemik v Opočně. Firma byla založena koncem roku 1991, od samého počátku byl nosnou činností firmy export mlékárenských výrobků, zejména sušených mlék a másla. Sortiment byl rozšiřován o vybrané druhy sýrů, kondenzovaná mléka, sušenou syrovátku, mléko, cisternové zboží, kojeneckou dětskou výživu a konzumní výrobky. V roce 1995 získala společnost Interlacto od firmy Palsgaard AS výhradní zastoupení pro český trh.

Doporučujeme

Články odjinud