Saint Laurent – český sýr k vínu s nádechem Francie

| Autor: redakce | Rubrika: ABC Zahrady a Bydlení

Přestože skončilo období dalekých cest za poznáním – čas dovolených, nekončí doba vzpomínek na ně a jejich rozmanité vůně, právě naopak. V podzimním období se můžeme těšit na sklizeň vína, první svatomartinská vína a posezení s přáteli u sklenky tohoto lahodného moku.

Vraťme se k vůním a chutím Francie s novým sýrem Saint Laurent české mlékárny Olešnice skupiny Interlacto. Nezapomínejme, že správně zvolená kombinace sýra a vína dokáže umocnit kulinářský zážitek z pokrmu i nápoje. Tento sýr výborně doplňuje požitek při konzumaci vína. Díky mléku, z kterého se sýr vyrábí obsahuje Saint Laurent pro naše tělo dostatek vápníku, zdraví prospěšných látek a vitamínů A, E, D, K. Sýr Saint Laurent je vyráběn klasickou metodou s velkým podílem ručního zpracování výhradně z českých surovin.



„Sýr Saint Laurent se hodí ke konzumaci vína, je však výborný i na sýrových talířích spolu s dalšími typy kvalitních sýrů,“ říká Ing. Jiří Klos, obchodní ředitel mlékárenské divize Interlacto. „Výrobou sýra Saint Laurent reagujeme na rostoucí poptávku po sýrech určených k vínu a také po přírodních a zdravých výrobcích, kterými sýr Saint Laurent díky svému zpracování je,“ dodává Ing. Jiří Klos

V některých zemích, zvláště ve Francii, je spojení vína a sýru neodmyslitelně spjato a jejich chutě se navzájem doplňují a vytváří harmonii chutí. Vyzkoušejte nový sýr Saint Laurent, při jehož konzumaci se budete cítit jako pravý francouští gurmáni.

Výroba sýrů je sama o sobě malou vědou. Jedná se o srážení mléka buď pomocí kyseliny mléčné (bakterií) nebo pomocí syřidel. V podstatě můžeme říci, že sýr je vysrážený mléčný koncentrát, který vzniká tím, že se srazí mléčná bílkovina. Ta podporuje růst kostí a zrychluje také jejich obnovu a tvrdost.
Historii sýrů není přesně známá, první zmínka o sýru je až z období Sumeru. Další zmínky bychom nalezli v Bibli nebo v Homérově Odyssei, který se o sýru také zmiňuje. Podle odborníků souvisí jeho vznik velmi úzce s domestikací ovcí (cílevědomé přetváření divoce

žijících živočichů v druhy vhodné k chovu). Známá pověst téměř ve všech národech praví, že vnik sýru souvisí s kupcem, který přepravoval mléko ve vacích z ovčích žaludků tak dlouho, až jednoho dne vznikla podivná bílá hmota velmi zajímavé chuti.

Výrobek lze zakoupit v obchodní síti Billa a do konce roku bude její distribuce rozšířena
MOC sýru …..je 99,-Kč / 480 g
























Interlacto, spol. s.r.o. – společnost podniká v oboru zpracování mléka a sdružuje mlékárny Olešnice, Moravia Lacto v Jihlavě a mlékárnu Bohemik v Opočně. Firma byla založena koncem roku 1991, od samého počátku byl nosnou činností firmy export mlékárenských výrobků, zejména sušených mlék a másla. Sortiment byl rozšiřován o vybrané druhy sýrů, kondenzovaná mléka, sušenou syrovátku, mléko, cisternové zboží, kojeneckou dětskou výživu a konzumní výrobky. V roce 1995 získala společnost Interlacto od firmy Palsgaard AS výhradní zastoupení pro český trh.

Komentáře

Komentářů celkem: 0

Další články z rubriky

INSPIRACE: Nejkrásnější dětské pokoje pro malé i větší holky

INSPIRACE: Nejkrásnější dětské pokoje pro malé i větší holky

Dnes | Chystáte se dceři zařídit nový pokojíček nebo proměnit ten stávající, ale stále nemáte představu,…

Jak připravit džem, sirup a rosolku neboli likér z květů růží

Jak připravit džem, sirup a rosolku neboli likér z květů růží

Včera | Patří k nejoblíbenějším květinám. Jsou ozdobou každé zahrady, nádherně působí ve váze. Věděli jste…

Aby záda při zahradničení nebolela aneb Jak založit vyvýšený záhon

Aby záda při zahradničení nebolela aneb Jak založit vyvýšený záhon

17. 8. | Vyvýšené záhony s vhodnou výškou a šířkou mají mnoho výhod: Jsou estetické a nekonečně variabilní,…

Neotřelé recepty na zahradní párty

Neotřelé recepty na zahradní párty

16. 8. | Chcete se u grilu blýsknout před přáteli zajímavými recepty? Krásným letním víkendům už je skoro…