Šéf radí: Jak na žízeň u grilu?

| Autor: redakce | Rubrika: ABC Zahrady a Bydlení

Grilování je malá oslava života, dobrého jídla a také dobrého pití. Ne nadarmo se říká, že na grilování je nejdůležitější „podlejvání“. Zdeněk Pohlreich radí, jak na to.

Šéf radí: Jak na žízeň u grilu?
  • Šéf radí:

Co je pravidlem úspěšného grilování? Vybírejte vždy kvalitní suroviny – ať už se jedná o maso, zeleninu nebo třeba banány. Totéž zaklínadlo si pak zopakujte i při výběru nápojů. A zkuste popustit uzdu fantazii. My Češi jsme sice přeborníci v pití piva, a nad pořádný hlt tohohle moku během horkého léta mnohdy není, ale existují i jiné možnosti, čím svlažit hrdlo.

Jaké pití je k jídlu to nejlepší?

První, co by vás při zahánění žízně mělo napadnout, je minerálka. Už proto, že za horkých letních dní a večerů je to někdy s alkoholem tak trochu „o hubu“. Takže pokud nemáte v plánu si vedle grilu rovnou ustlat, nebo zrovna nechcete nebo nemůžete pít alkohol, a chcete si tu ugrilovanou baštu pořádně vychutnat, je minerálka nejpřirozenější volbou. Jestli si chcete chuť jídla opravdu užít, je k němu přírodní minerální voda to pravé.

Co pít, když ne vodu?

Je jasné, že pít jen vodu nemusí člověka bavit celý večer. Co s tím? Zapomeňte jednou provždy na všemi barvami hrající limonády. Namíchejte si vlastní barevné drinky a pamatujte, že kvalitní suroviny jsou půlka úspěchu. Vyzkoušejte nealkoholické varianty známých koktejlů. Anebo si třeba vymyslete vlastní.

Jaký koktejl byste umíchal vy?

Pokud budete míchat vlastní koktejly, zkuste sami sebe i ostatní ohromit svojí kreativitou, mějte ale na paměti, že méně je někdy více. Jednoduché chutě vám mohou posloužit víc než koktejl splácaný z deseti exotických surovin. Přemýšlejte o tom, k jakému nebo po jakém jídle budete koktejl podávat. A pokud se opravdu chcete vyřádit, udělejte to spíš
na ozdobách než smícháním mnoha nejrůznějších ingrediencí.

  • Tip šéfa:

Schorle Spritz

1 porce
příprava: 5 minut
• 2 cl kvalitního bezinkového sirupu (nejlépe Yo)
• 2 cl čerstvě vymačkané šťávyz limetky
• čerstvá máta
• perlivá minerálka na dolití
• Mattoni Schorle na dolití
Do velké sklenice plné ledu nalijte sirup a šťávu z limetky, do poloviny sklenice dolijte perlivou minerálku a nakonec doplňte Mattoni Schorle. Ozdobte lístky čerstvé máty.

Komentáře

Komentářů celkem: 0

Další články z rubriky

Jak pěstovat astry, zářivé hvězdy podzimu

Jak pěstovat astry, zářivé hvězdy podzimu

Dnes | Astry s množstvím tvarů, velikostí a barev byly v polovině 19. století všeobecně rozšířeným druhem…

Rostou! Vyzkoušejte podzimní recepty z hub

Rostou! Vyzkoušejte podzimní recepty z hub

24. 9. | 4 | Máte rádi houbaření? Pak se jistě radujete, že je tu stále období, kdy rostou. Pro zajímavé druhy…

Jak pěstovat vavřín neboli bobkový list

Jak pěstovat vavřín neboli bobkový list

24. 9. | Pěstovat jej můžeme i doma, nejen jako stálezelenou rostlinu, ale dobře usušené listy využijeme i v…

Nový katalog IKEA 2018: Tyto novinky nás zaujaly

Nový katalog IKEA 2018: Tyto novinky nás zaujaly

23. 9. | Designové nádobí Backig, křeslo Koarp, komoda Visthus – to jsou jen tři kousky z nového katalogu…