Silikon v kuchyni

| Autor: Dana Švigová | Rubrika: ABC Zahrady a Bydlení

Silikon je materiál moderní doby a své místo našel nejen v plastické chirurgii, ale také v kuchyni. Využijte výhod, které nabízí, a pořiďte si do kuchyně pár šikovných pomocníků.

Silikon představuje novou generaci pečení. Z těchto forem pokrmy snadno vyklopíte a navíc můžete péci bez vymazávání a pomoučování stěn forem. Jejich další výhodou je výborná skladnost. Mohou být složeny či srolovány a vždy se vrátí do původního tvaru. Díky jejich vysoké tepelné vodivosti jsou i úsporné. Doba pečení se zkrátí až o třetinu. Použít je můžete jak do elektrické, plynové, horkovzdušné a mikrovlnné trouby. Své uplatnění najdou i při skladování hotových jídel v mrazničce. Nesporným kladem je i jejich snadný údržba ručním mytím nebo v myčce na nádobí. Formy nepohlcují žádné pachy a jsou hygienické. Pozor dejte jen na ostré předměty. Ostrým nožem byste mohli formu snadno proříznout.



Nemusíte ale zůstat jen u pečících forem. Skvělým pomocníkem při vaření a pečení jsou také silikonové chňapky, které zabrání popálení. Díky silikonovému materiálu vás nic nepálí a navíc zamezíte občasnému vzplanutí při používání bavlněných chňapek. Tyto jsou navíc vybaveny praktickými háčky k zavěšení.



Moderní kuchařky ocení také silikonový vál a váleček. Nemusíte sypat moukou pracovní plochu ani těsto na válení. Silikonový materiál zabrání přilepení těsta na váleček nebo pracovní plochu. Váleček má nastavitelná držadla, dle vašich preferencí. Po použití jednoduše dáte váleček i vál do myčky. Srolovaný vál vám navíc kuchyni nezabere téměř žádné místo!

 


Zdroj a foto: www.4home.cz



Další články z rubriky

Kosatce jsou nejstarší okrasné rostliny. Jak je pěstovat?

Kosatce jsou nejstarší okrasné rostliny. Jak je pěstovat?

Dnes | Jemně žíhané kosatce, zvlněné, s kresbou nebo kadeřavé, s květy od sněhobílé až po tmavě fialové…

Asparágus je nenáročná rostlina, ale přesto upadl v zapomnění

Asparágus je nenáročná rostlina, ale přesto upadl v zapomnění

16. 9. | Kolik znáte druhů asparágusů. Vsadíme se, že tak dva – jeden se dává do kytic jako doplňková zeleň…

Jak poznat jedovaté a hořké hřiby: hřib satan, hořčák, kříšť a hřib medotrpký

Jak poznat jedovaté a hořké hřiby: hřib satan, hořčák, kříšť a hřib medotrpký

16. 9. | Na remízku v lese se na vás smějí hřiby jak z čítanky, ani je nestačíte sbírat, verdikt zkušeného…

Lehké večeře s vůní podzimu

Lehké večeře s vůní podzimu

15. 9. | S podzimem přichází i chladnější počasí, a tak je na čase zase začít vařit něco vydatnějšího - což…