Skvělé recepty pro letní grilování

| Autor: F.O.O.D. | Rubrika: ABC Zahrady a Bydlení

Jen máloco chutná tak dobře jako maso nebo jiná pochoutka připravená na grilu, takže rozžhavte rošty, oheň čeká!

Grilovaná svíčková se zeleninou

8 porcí
příprava: 40 minut + marinování

  • 1,5 kg hovězí svíčkové
  • 125 ml olivového oleje
  • 45 ml celozrnné dijonské hořčice
  • sůl a pepř

Salsa:

  • 400 g nakládaných oloupaných rajčat
  • 1 červená cibule
  • ½ lžičky cukru

Grilovaná zelenina:

  • 4 červené, 4 žluté a 4 zelené papriky
  • 2 červené cibule
  • 125 ml olivového oleje
  • 1 palička česneku

Olivový chlebíček:

  • 1 ciabatta
  • 125 ml olivového oleje
  • 100 g rozdrcených černých oliv (nebo tapenáda z nich)
  • 100 g opečených piniových oříšků
  • 200 g fety

Maso naložte přes noc do směsi oleje a hořčice. Na salsu promíchejte v kastrolu pokrájená rajčata, najemno nakrájenou cibuli, cukr a asi 80 ml vody, přiveďte k varu a nechte odkryté probublávat, až směs zhoustne.

Papriky rozkrojte, zbavte semínek a podélně pokrájejte. Cibuli nakrájejte na klínky, paličku česneku překrojte napůl. Promíchejte s olejem a nechte stranou.

Maso opečte na grilu po stejnou dobu, kterou budete na pánvi opékat zeleninu. Ciabattu pokrájejte na plátky, pokapejte olejem a zprudka opečte na grilu. Zbytek oleje rozmělněte v mixéru s olivami na pastu (tapenádu). Tou pak potřete opečenou ciabattu.

Maso podávejte se salsou, opečenou zeleninou, posypanou fetou a piniovými oříšky, a křupavým chlebem s olivovou pastou.

Pro další recept klikněte na: Tandoori kuře

Následující »

Komentáře

Komentářů celkem: 0

Další články z rubriky

Jak usušit okrasné dýně. A jak jedlé dýně uložit na zimu

Jak usušit okrasné dýně. A jak jedlé dýně uložit na zimu

Dnes | Pokud víte o využití dýně, tedy správně tykve, jen to, že se dá pěkně vyřezat a se svíčkou uvnitř…

Štěnice zamořují Česko: Jak vypadá a jak poznat kousnutí od ní

Štěnice zamořují Česko: Jak vypadá a jak poznat kousnutí od ní

Včera | Pokud jste se probudili s větším či menším množstvím svědivých pupínků na těle a jste si jistí, že…

Jak pěstovat nenáročné keře s jedlými plody

Jak pěstovat nenáročné keře s jedlými plody

17. 10. | V zahradě bývají často nejrůznější plochy, které jen těžko najdou využití. A právě tam jsou velmi…

RECEPTY: Saláty na svačinu, večeři i jako příloha

RECEPTY: Saláty na svačinu, večeři i jako příloha

16. 10. | Salát je lehká, rychlá večeře i svačina, nemusí to být vždy jen nakrájená zelenina zalitá dresinkem…