Smažení na olivovém oleji je zdravé, ale zbytečným vyhazováním peněz

4 komentáře

OndraPost
22. února • 18:28

nikdy na olivovém oleji nesmažím! četl jsem že se z něj vylučují právě ty jeho dobré vlastnosti a látky, které jsou důležité aby se zachovaly. Zkouším teď oliváč od terra creta a docela mi chutná, má i dávkovač tak si ho nastříknu přímo rovnoměrně na zeleninu a je super .

evsev
21. ledna • 20:21

Tak já přímo nesmažím, že bych nalila půl litru a pekla řízky, dám trošku an grilovací pánev, maso má pak pěknou mřížku. Používám teda kvalitní Terra Creta a chuťově to je něco jiného, k tomu zeleninový salát a večeře hotova

Mata69
22. července • 8:38

No a nebo smažit (když už) tak na sádle, protože to snáší vysoké teploty nejlépe.

MiKi.
20. července • 18:23

pokud mě pamět neklame, tak sluniečnicový olej nesnáší vysoké teploty, pouze řepkový , dokonce řepkovému za studena lisovanému se přikládají ještě blahodárnější účinky než olivovému, olivový snese teploty do 180 stupnů, což není zas tak málo, extra virgin z prvního lisu se nepoužívá v teplé kuchyni snad nikde, pouze druhý lis a těch máme plné obchodáky, takže není důvod je nepoužít

Doporučujeme

Články odjinud