nikdy na olivovém oleji nesmažím! četl jsem že se z něj vylučují právě ty jeho dobré vlastnosti a látky, které jsou důležité aby se zachovaly. Zkouším teď oliváč od terra creta a docela mi chutná, má i dávkovač tak si ho nastříknu přímo rovnoměrně na zeleninu a je super .
Tak já přímo nesmažím, že bych nalila půl litru a pekla řízky, dám trošku an grilovací pánev, maso má pak pěknou mřížku. Používám teda kvalitní Terra Creta a chuťově to je něco jiného, k tomu zeleninový salát a večeře hotova
No a nebo smažit (když už) tak na sádle, protože to snáší vysoké teploty nejlépe.
pokud mě pamět neklame, tak sluniečnicový olej nesnáší vysoké teploty, pouze řepkový , dokonce řepkovému za studena lisovanému se přikládají ještě blahodárnější účinky než olivovému, olivový snese teploty do 180 stupnů, což není zas tak málo, extra virgin z prvního lisu se nepoužívá v teplé kuchyni snad nikde, pouze druhý lis a těch máme plné obchodáky, takže není důvod je nepoužít
Potvrďte prosím přezdívku, kterou jsme náhodně vygenerovali, nebo si zvolte jinou. Zajistí, že váš profil bude unikátní.
Tato přezdívka je už obsazená, zvolte prosím jinou.