Sólo pro Filipa Sajlera

| Autor: Jitka Rákosníková (FOOD) | Rubrika: ABC Zahrady a Bydlení

Polovina známého dua z pořadu Kluci v akci a vůdčí postava týmu Perfect Catering Filip Sajler je bezprostřední, usměvavý, a ano – akční. Odpovědi na naše otázky nastřílel takřka bez rozmýšlení a bylo vidět, že má jasno. A že ho jídlo prostě baví!



Kde jste včera večeřel?

Včera jsem doma vařil sváteční oběd, svíčkovou na smetaně pro dceru, která měla narozeniny, a dělal jsem dort. Večer jsme pekli na zahradě buřty, takže krásný večer.

A co?

No byly ty lahodné špekáčky!

Párty vašich snů – co by se na ní mělo podávat?

Určitě bychom pili champagne nebo nějaké dobré šumivé víno a z jídla bych si dal něco italského, japonského, thajského a českého. Konkrétně by mi udělala radost mozzarella di bufala, sushi, zelené thajské kari a candát s chřestem a máslovou omáčkou. Nepohrdl bych ale ani kouskem humra a ústřicemi.

Váš vrcholný kousek v kuchyni?

Mezi největší kuchařské kousky či zážitky bych zařadil kuchařskou školu v thajském Čiang Mai v hotelu Four Seasons, práci v Singapuru v hotelu Meritus Mandarin, v Atlantě v CIA (Culinary Institute of America), v restauraci Asher a služby naší společnosti Perfect Catering pro módní přehlídku Vivienne Westwood či práci na golfové PGA Tour.

Stálé zásoby v ledničce?

Kyselé okurky, parmazán, máslo, nějaká sušená šunka, zmrzlina.

Koprovka, nebo rajská?

Vymazlená koprovka.

Jíte raději doma, nebo v restauraci?

Raději doma i v restauraci.

A vaše oblíbené restaurace?

Je jich víc, nerad bych někoho nejmenoval!

Musel jste někdy ze zdvořilosti sníst něco, co se vám opravdu příčilo v hrdle?

Naštěstí ne, když mi něco nechutná, tak to prostě nejím.

Jídlo z dětství, po kterém občas zatoužíte?

Španělský ptáček a hovězí na česneku od mé skvělé babičky.

Co myslíte, mají knedlíky šanci v moderní české kuchyni?

Stodesetiprocentní.




Rádi vaříte a hledáte inspiraci? Navštivte Recepty.cz


Komentáře

Komentářů celkem: 0

Další články z rubriky

Jak využít slupky z pomeranče: Na boty, hmyz i při úklidu

Jak využít slupky z pomeranče: Na boty, hmyz i při úklidu

Dnes | Šťavnaté, chutné a plné vitamínů. Pomeranče jsou nejoblíbenějším jižním ovocem. Konzumujeme je jen…

Co je kapková závlaha? Ušetří vám peníze

Co je kapková závlaha? Ušetří vám peníze

23. 2. | Zalévat pitnou vodou na zahradě je luxus. Ale jak ušetřit a přitom poskytnout rostlinám dostatek…

3 skvělé polévky: Mrkvový krém, ukrajinský boršč, pórková se slaninou

3 skvělé polévky: Mrkvový krém, ukrajinský boršč, pórková se slaninou

22. 2. | Hledáte ideální jídlo na pozdní večery na zahřátí a plné zeleniny? Polévky jsou v zimě jasnou…

5 tipů, jak zbavit domácnost přebytečných věcí

5 tipů, jak zbavit domácnost přebytečných věcí

22. 2. | Zakopáváte doma o lyže, boby nebo sáně, knihovna přetéká a skříně praskají ve švech? Pokud nemáte…