Polovina známého dua z pořadu Kluci v akci a vůdčí postava týmu Perfect Catering Filip Sajler je bezprostřední, usměvavý, a ano – akční. Odpovědi na naše otázky nastřílel takřka bez rozmýšlení a bylo vidět, že má jasno. A že ho jídlo prostě baví!
Kde jste včera večeřel?
Včera jsem doma vařil sváteční oběd, svíčkovou na smetaně pro dceru, která měla narozeniny, a dělal jsem dort. Večer jsme pekli na zahradě buřty, takže krásný večer.
A co?
No byly ty lahodné špekáčky!
Párty vašich snů – co by se na ní mělo podávat?
Určitě bychom pili champagne nebo nějaké dobré šumivé víno a z jídla bych si dal něco italského, japonského, thajského a českého. Konkrétně by mi udělala radost mozzarella di bufala, sushi, zelené thajské kari a candát s chřestem a máslovou omáčkou. Nepohrdl bych ale ani kouskem humra a ústřicemi.
Váš vrcholný kousek v kuchyni?
Mezi největší kuchařské kousky či zážitky bych zařadil kuchařskou školu v thajském Čiang Mai v hotelu Four Seasons, práci v Singapuru v hotelu Meritus Mandarin, v Atlantě v CIA (Culinary Institute of America), v restauraci Asher a služby naší společnosti Perfect Catering pro módní přehlídku Vivienne Westwood či práci na golfové PGA Tour.
Stálé zásoby v ledničce?
Kyselé okurky, parmazán, máslo, nějaká sušená šunka, zmrzlina.
Koprovka, nebo rajská?
Vymazlená koprovka.
Jíte raději doma, nebo v restauraci?
Raději doma i v restauraci.
A vaše oblíbené restaurace?
Je jich víc, nerad bych někoho nejmenoval!
Musel jste někdy ze zdvořilosti sníst něco, co se vám opravdu příčilo v hrdle?
Naštěstí ne, když mi něco nechutná, tak to prostě nejím.
Jídlo z dětství, po kterém občas zatoužíte?
Španělský ptáček a hovězí na česneku od mé skvělé babičky.
Co myslíte, mají knedlíky šanci v moderní české kuchyni?
Stodesetiprocentní.
Rádi vaříte a hledáte inspiraci? Navštivte Recepty.cz