Stylové drinky na zahřátí i na zdraví

| Autor: F.O.O.D. | Rubrika: ABC Zahrady a Bydlení

Vánoce jsou svátky klidu, míru… a dobrého pití! To jednoduše připravíte pro dospělé i pro děti. Třeba naši horkou čokoládu si zamiluje každý!

Vánoční punč s tropickým ovocem

8 porcí - příprava: 10 minut + odležení

* 250 ml třtinového rumu
* 250 ml červeného vína
* 1 hrnek silného černého čaje
* 3–4 lžíce přírodního cukru
* šťáva z 1 pomeranče
* šťáva z 1 citronu
* ovoce na ozdobu (koktejlové třešně, karambola, pomeranče…)

Všechny suroviny dejte do hrnce a zahřívejte do rozpuštění cukru, nesmí se ale vařit. Přidejte ovoce a nechte do druhého dne odležet. Podávejte ohřátý nebo na ledu ozdobený čerstvým ovocem.


Horká čokoláda se šlehačkou

3 porce - příprava: 15 minut

* 300 ml plnotučného mléka
* 50 g čokolády s obsahem kakaa min. 70 %
* 1 lžíce sušeného mléka
* 1 lžíce kukuřičného škrobu
* 1 vrchovatá lžíce moučkového cukru
* 2 lžíce kvalitního kakaa
* mletá skořice
* špetka soli
* smetana ke šlehání na ozdobu

Mléko přiveďte k varu a nechte probublávat. Čokoládu nastrouhejte a smíchejte se zbývajícími surovinami. Na 300 ml mléka je potřeba asi 5 lžic této směsi – do horkého mléka ji metličkou jednoduše vmíchejte, aby nevznikly hrudky. Před podáváním nechte chvilku odležet a zdobte ušlehanou smetanou.

Náš TIP: Suchou směs na čokoládu můžete věnovat také jako jedlý dárek, stačí ji hezky zabalit do krásné sklenice.


Horká švestka se skořicí

2 porce - příprava: 10 minut

* 400 ml švestkového džusu
* 1 celá skořice
* ½ hvězdičky badyánu
* 8 cl slivovice

Švestkový džus nalijte do kastrůlku, podle chuti trochu nařeďte a ohřejte i se skořicí a badyánem. Podávejte smíchané se slivovicí. Podobně můžete připravit hruškový džus s hruškovicí nebo jablečný s calvadosem.

Článek vyšel v časopise F.O.O.D. - vánoční speciál.

Komentáře

Komentářů celkem: 0

Čtěte také

V jednom ohni: Pekelně ostré vaření na zahřátí

V jednom ohni: Pekelně ostré vaření na zahřátí

6. 10. 2016 | Vzpomínáte si, co s vámi udělá pálivé jídlo v létě? Zpotíte se a je vám na omdlení. A víte, co…

Tradiční polévky

Tradiční polévky

6. 6. 2016 | Při představě Itálie si možná vybavíte zuppa minestrone, ale v jejím receptáři jsou i jiné…

Další články z rubriky

Trvalkové záhony tón v tónu aneb Přehled modrých trvalek

Trvalkové záhony tón v tónu aneb Přehled modrých trvalek

20. 8. | Vytrvalé rostliny vydrží na stanovišti řadu let, ale některé časem ztratí původní tvar nebo…

INSPIRACE: Nejkrásnější dětské pokoje pro malé i větší holky

INSPIRACE: Nejkrásnější dětské pokoje pro malé i větší holky

19. 8. | Chystáte se dceři zařídit nový pokojíček nebo proměnit ten stávající, ale stále nemáte představu,…

Jak připravit džem, sirup a rosolku neboli likér z květů růží

Jak připravit džem, sirup a rosolku neboli likér z květů růží

18. 8. | Patří k nejoblíbenějším květinám. Jsou ozdobou každé zahrady, nádherně působí ve váze. Věděli jste…

Aby záda při zahradničení nebolela aneb Jak založit vyvýšený záhon

Aby záda při zahradničení nebolela aneb Jak založit vyvýšený záhon

17. 8. | Vyvýšené záhony s vhodnou výškou a šířkou mají mnoho výhod: Jsou estetické a nekonečně variabilní,…