Sůl nad zlato: Zamilujte si koláče naslano

| Autor: F.O.O.D. | Rubrika: ABC Zahrady a Bydlení

Máte chuť si něco dobrého upéct, ale na sladké nemáte ani pomyšlení? Koláče z kynutého, křehkého i listového těsta můžete dát do trouby se svěží sezónní zeleninou, kterou pořídíte u nejbližšího zelináře. Jak snadné!

Sůl nad zlato: Zamilujte si koláče naslano

Listové koláčky s červenou cibulí

4 porce příprava: 55 minut

350 g listového těsta, olivový olej, 2 lžíce kaparů, 4 červené cibule, 1 lžíce balzamika, sůl a pepř, zelené olivy, 2 lžíce petrželky

Troubu zapněte na 200 °C. Těsto rozválejte na tenký plát a vykrájejte kruhy o průměru asi 12 cm. Potřete je olejem a rozložte na plech vyložený pečicím papírem. Kapary nasekejte. Cibuli nakrájejte na tenká kolečka. Obojí smíchejte se 2 lžícemi oleje, balzamikem, solí a pepřem. Naneste na těsto tak, aby zůstaly volné okraje. Pečte asi 25 minut dozlatova. Podávejte nejlépe teplé, s olivami a nasekanou petrželkou.

Recepty na další slané pochoutky najdete v následujících kapitolách. Pokud se chcete podívat na konkrétní slaný koláč, zvolte si ho v boxíku a zbytek textu se vám vůbec nezobrazí. Jestliže si chcete článek přečíst celý, postupujte po kapitolách tak, jak za sebou následují.

Následující »

Další články z rubriky

Jak vybrat sušičku na sušení hub, ovoce i zeleniny

Jak vybrat sušičku na sušení hub, ovoce i zeleniny

Dnes | Přemýšlíte, jak nejlépe zpracovat nasbírané houby, úrodu ovoce a zeleniny tak, abyste si na nich…

Kosatce jsou nejstarší okrasné rostliny. Jak je pěstovat?

Kosatce jsou nejstarší okrasné rostliny. Jak je pěstovat?

Včera | Jemně žíhané kosatce, zvlněné, s kresbou nebo kadeřavé, s květy od sněhobílé až po tmavě fialové…

Asparágus je nenáročná rostlina, ale přesto upadl v zapomnění

Asparágus je nenáročná rostlina, ale přesto upadl v zapomnění

16. 9. | Kolik znáte druhů asparágusů. Vsadíme se, že tak dva – jeden se dává do kytic jako doplňková zeleň…

Jak poznat jedovaté a hořké hřiby: hřib satan, hořčák, kříšť a hřib medotrpký

Jak poznat jedovaté a hořké hřiby: hřib satan, hořčák, kříšť a hřib medotrpký

16. 9. | Na remízku v lese se na vás smějí hřiby jak z čítanky, ani je nestačíte sbírat, verdikt zkušeného…